Riječ je o 50 milijuna eura vrijednoj investiciji tvrtke Bluehouse Capital, private equity kompanije koja upravlja ulaganjima u nekretnine u srednjoj i jugoistočnoj Europi

Krajem ljeta u zapadnom dijelu Zagreba vrata bi kupcima trebao otvoriti još jedan trgovački centar – Point Shopping Center u Vrbanima, koji je, navode investitori, prvi trgovački centar osmišljen za susjedstvo.

Riječ je o 50 milijuna eura vrijednoj investiciji tvrtke Bluehouse Capital, private equity kompanije koja upravlja ulaganjima u nekretnine u srednjoj i jugoistočnoj Europi,  a u Hrvatskoj je od 2007. godine.

Na površini od oko 40.000 četvornih metara, na četiri podzemne i dvije nadzemne etaže s garažom, u centru će se nalaziti više od 50 trgovina i 500 parkirnih mjesta. Neki od brendova koji će se naći u centru su Konzum, Benetton, Next i Lindex, a u sklopu centra bit će i dječja igraonica i dvorana za fitness.

Investitori navode kako će novi trgovački centar biti u skladu s najnovijim standardima održivosti, a karakterizira ga jedinstvena i moderna arhitektura, igra svjetla s vanjske strane te prozračni unutrašnji prostori koji će se uklopiti u lokalno okruženje.

Za realizaciju projekta bila je zadužena tvrtka Sonae Sierra, specijalizirana za trgovačke centre. Riječ je o međunarodnoj kompaniji osnovanoj u Portugalu koja ima 48 trgovačkih centara u 11 zemalja – Portugalu, Španjolskoj, Italiji, Njemačkoj, Grčkoj, Rumunjskoj, Hrvatskoj, Maroku, Alžiru, Kolumbiji i Brazilu.

Sonae Sierra pod upravljanjem ima više od 70 trgovačkih centara ukupne tržišne vrijednosti veće od 5,8 milijardi eura te s ukupnom bruto površinom za iznajmljivanje od 2,3 milijuna četvornih metara, te više od 8.500 zakupaca.

U 2012. godini tvrtka je u trgovačkim centrima kojima upravlja zabilježila 426 milijuna posjeta. Sonae Sierra trenutno ima šest projekata u izgradnji, od toga četiri za klijente, a pet novih je u fazi planiranja. Sonae Sierra u suvlasništvu je kompanija Sonae, SGPS iz Portugala i britanskog Grosvenora. (Banka.hr)