Uskrsna košarica – Čokoladni proizvodi: Dobar čokoladni trend

Ukupna kategorija čokoladnih proizvoda u 2020. godini zabilježila je vrijednosnu prodaju od 1,8 milijardi kuna, što je 2% više u usporedbi s godinom prije, dok je količinska prodaja istodobno rasla 1%, na ukupno 18.700 tona.

Cjenovno osjetljivim hrvatskim potrošačima upravo je cijena
prioritet kada je riječ o kupnji čokoladnih proizvoda u 2020. godini.

To je jedan od glavnih zaključaka iz analize koju je Euromonitor International objavio u rujnu 2020. godine.

Prema toj analizi, ukupna kategorija čokoladnih proizvoda u 2020. godini zabilježila je vrijednosnu prodaju od 1,8 milijardi kuna, što je 2% više u usporedbi s godinom prije, dok je količinska prodaja istodobno rasla 1%, na ukupno 18.700 tona.

Čokoladne table od svih su kategorija čokoladnih proizvoda lani zabilježile najveći vrijednosni rast od 2% ostvarivši ukupnu prodaju od 1,015 milijardi kuna. Pritom je cijena jediničnih proizvoda zabilježila neznatan rast.

Kraš je u prošloj godini zadržao svoju poziciju vodećeg proizvođača u ukupnoj kategoriji čokoladnih proizvoda sa 16% vrijednosnog udjela.

Procjena kretanja vrijednosne prodaje ukupne kategorije čokoladnih proizvoda u aktualnom petogodišnjem razdoblju predviđa da će složena godišnja stopa rasta (CAGR) biti u plusu za 3% (u 2020. godini CAGR je rastao za 1%) te bi slijedom toga vrijednosna prodaja trebala dosegnuti 2,047 milijardi kuna u 2025. godini.

Prethodni članakABI Research imenovao Gideon Brothers Top inovatorom
Sljedeći članakNove nijanse Keune Semi Color