Kapital ne bira zastave nego priliku, te ćemo vrlo brzo biti svjedoci udruživanja trgovine i industrije unutar regije, poručio je predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi

U sklopu 80. Međunarodnog poljoprivrednog sajma, koji je danas otvoren u Novom Sadu, održan je poslovni forum “Hrana-što nas spaja to nas i povezuje”.

Čelni ljudi vodećih kompanija iz Hrvatske i Srbije složno su poručili kako ulazak Hrvatske u Europsku uniju treba iskoristiti kao priliku za zajednički iskorak na treća tržišta.

Ulaskom Hrvatske u EU regija će se promijeniti, no problem i izazov je što se to događa u vrijeme recesije, naglasila je izvršna potpredsjednica Agrokora Ljerka Puljić dodajući kako nas ekonomska nužnost tjera u širenje.

“Sigurno moramo iskoristiti ulazak Hrvatske u EU kao priliku. To trebaju kompanije iz Srbije, kompanije iz BiH i zapravo priključkom na naše tržište trebaju što prije aplicirati standarde koji vrijede u Europi i koji će im sutra pa možda i u prijelaznom razdoblju otvoriti dio europskog tržišta, a zajedno naravno, posebno mi koji smo u Srbiji i BiH, trebamo gledati gdje nam je potencijal za izlazak na treća tržišta”, rekla je Puljić.

Kapital ne bira zastave nego priliku, te ćemo vrlo brzo biti svjedoci udruživanja trgovine i industrije unutar regije, poručio je predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi.

“Mislim da trebao biti otvoreni prema različitim inicijativama, a biznis vjerujte će sam naći put i metodu preživljavanja. Normalno, uspjeh će polučiti samo najuspješniji jer nema mjesta za to da svi budu pobjednici na tom tržištu”, rekao je Tedeschi

Da kapital ne poznaje granice već priliku i interes složio se i generalni direktor tvrtke Nektar iz Srbije, Bojan Radun, koji je poručio da je zajednički nastup na trećim tržištima ono što kompanijama u regiji treba. (Tportal.hr)