U poslovnoj godini 2014., koja je zaključena s 31. kolovozom, neto dobit Ikea Grupe iznosila je 3,3 milijarde eura. Ukupni prihodi iznosili su 29,3 milijarde eura, što je porast od 2,8% u odnosu na prethodnu godinu.

Prodaja Ikea Grupe povećala se za 5,9% u odnosu na prošlu poslovnu godinu i u 2014. iznosi 28,7 milijardi eura, djelomično zahvaljujući tome što su se tržišni uvjeti nastavili poboljšavati, najsnažnije u Americi i Kini, a zatim i djelomično u Europi. Najveća prodaja Ikea Grupe zabilježena je u Njemačkoj, SAD-u, Francuskoj, Rusiji i Ujedinjenom Kraljevstvu. U poslovnoj godini 2014. Ikea je imala 716 milijuna posjeta robnim kućama te 1,5 milijarda posjeta web stranici www.Ikea.com.

“Godina 2014. je bila dobra poslovna godina za tvrtku Ikea i raduje me što smo ostvarili rast kroz sve prodajne kanale, u postojećim i novootvorenim robnim kućama te putem internetske prodaje. Imamo ambiciozan plan rasta, ali istovremeno želimo ostvariti pozitivan utjecaj na ljude i planet”, izjavio je Peter Agnefjäll, predsjednik i glavni izvršni direktor Ikea Grupe.

Ikea Grupa u poslovnoj godini 2014. ostvarila je rast tržišnog udjela na gotovo svim tržištima, a otvaranjem robne kuće u Hrvatskoj stupila je na novo tržište. Robna kuća Ikea Zagreb je u prvih deset dana poslovanja, zaključno s 31. kolovozom, zadnjim danom poslovne godine Ikea Grupe, ostvarila promet od 26,6 milijuna kuna.

“Prvih pet mjeseci poslovanja robne kuće Ikea Zagreb, kao što smo i očekivali s obzirom na otvorenje, pokazali su visoku stopu zainteresiranosti kupaca i posjetitelja općenito, pa smo prosječno imali oko 7.000 posjetitelja dnevno. Već nakon 142 dana dobili smo i milijunitu posjetiteljicu. Također, izuzetno smo zadovoljni što se naša predviđanja o prometu na razini od oko 60 milijuna eura u prvoj godini poslovanja realiziraju prema planovima te vjerujemo kako ćemo uspješno ostvariti zadane ciljeve za prvu poslovnu godinu, ali i nastaviti unaprjeđivati svoju ponudu i usluge na zadovoljstvo naših posjetitelja”, naglasio je Georg Platzer, voditelj robne kuće Ikea Zagreb.

Osim Zagrepčana i stanovnika Zagrebačke županije (65%), robnu kuću Ikea Zagreb najviše posjećuju stanovnici Splitsko-dalmatinske županije (4%) te susjedi iz Slovenije (4%), a potom iz BiH (2%) i Srbije (2%).

U zagrebačkoj robnoj kući te putem internet stranice www.Ikea.com/hr u Ikea FAMILY program vjernosti do danas se učlanilo 108.000 ljudi, a na globalnoj razini Ikea FAMILY trenutno broji 75 milijuna članova.