20.9 C
Zagreb
Četvrtak, 25. srpnja 2024., 22:06
IzlogPromoUsredotočite se na rast poslovanja

Usredotočite se na rast poslovanja

Kritična pitanja koja treba riješiti prije početka
Inteligentna rješenja su računalne tehnike koje pomažu trgovcima da povećaju svoje profite i minimiziraju svoje gubitke. Ova rješenja pomažu trgovcima u ciljanju određene demografije potrošača i pronalaženju najprodavanijih proizvoda za njih. Trgovci su uvidjeli brojne prednosti implementacije inteligentnih rješenja te mogu puno dobiti korištenjem ovih tehnoloških alata. Svatko tko radi u maloprodajnoj industriji trebao bi uzeti u obzir neke od najboljih praksi za implementaciju inteligentnih rješenja te bi slijedom toga trebali odvojiti malo vremena i razmisliti što bi željeli postići svojim pametnim rješenjem prije nego što provedu bilo kakve planove.

Tri ključna pitanja na koja svako pametno rješenje mora odgovoriti su sljedeća:

  1. Koji se procesi mogu bolje izvesti?
  2. Koji su sustavi uključeni u te procese?
  3. Što treba promijeniti da bi se to dogodilo?

Ovo su ključna područja koja treba uzeti u obzir pri razvoju inteligentnog rješenja. Trgovac na malo neće postići uspjeh ako ih ne razumije i na njih ne odgovori. Ovdje do izražaja dolazi razrađen poslovni plan budući da vam pomaže razviti ideje i prilagoditi ih specifičnom tržištu.

Odaberite moguće procese za implementaciju inteligentnih rješenja
Nakon što odgovorite na prethodna tri pitanja, možete početi razmišljati o mogućim rješenjima i tome gdje započeti s procesom:
Prodaja
● prediktivna analitika – pomaže u predviđanju prodaje, ponašanja i trendova kupaca,
● upravljanje zalihama – pomaže trgovcima u isporuci i kupnji zaliha.
Marketing
● automatizacija kampanja – pomaže trgovcima u planiranju, proračunu i usmjeravanju kampanja na temelju podataka prikupljenih putem sustava,
● prilagodba kampanja – koristi analitiku podataka za izradu prilagođenih kampanja za grupe potrošača.

Za trgovca je važno da vrlo pažljivo implementira inteligentno rješenje kako bi postigao željene rezultate. Način na koji pristupate bilo kojem problemu određuje hoćete li uspješno implementirati inteligentno rješenje ili ne. Morate svom problemu pristupiti logično i metodično ako želite uspješno implementirati bilo koje rješenje koje smislite. Također je ključno biti strpljiv, uporan i redovito pratiti svoje rezultate kada implementirate pametna rješenja koja smislite. Taktičnost u vašem pristupu pomoći će vam da uspješno implementirate inteligentno rješenje za svoje maloprodajno poslovanje.

Provjerite jesu li potrebni podaci dostupni unutar trenutnih sustava
Mnoge tvrtke koriste sustave za planiranje resursa poduzeća (ERP) i BI sustave za upravljanje svojim poslovnim procesima i podacima. Ovi sustavi organizacijama pružaju sveobuhvatan pogled na njihovu izvedbu i pomažu im u donošenju ključnih poslovnih odluka, ali se usredotočuju na prošlu izvedbu i prošla opća stanja. Za prelazak s donošenja odluka temeljenih na ljudima na donošenje odluka temeljenih na računalu ili inteligentna softverska rješenja, točnost podataka i neometan protok podataka ključni su i vremenski kritični.

Prilikom implementacije inteligentnih sustava ti podaci moraju biti dostupni što je brže moguće kako bi se mogle donositi dobre i točne odluke i predviđanja. Pristup stvarnim i točnim podacima u gotovo stvarnom vremenu kritičan je čimbenik potreban za donošenje dobrih i točnih odluka i predviđanja iz inteligentnih sustava. Ponekad dostupnost podataka ovisi o ljudima koji rade na sustavu, a ponekad o samom sustavu. Kako bi to riješili, menadžeri moraju razviti stroge smjernice za prikupljanje podataka iz svih izvora i implementirati ih u poslovne i IT procedure. Ako to ne učinite, rezultat će biti iskrivljeni podaci, koji mogu iskriviti izvedbu, uzrokovati gubitke i negativno utjecati na poslovne odluke. Pogrešne tehnike prikupljanja podataka mogu dovesti do manjka ili viška radnika. Netočni podaci također otežavaju praćenje razine zaliha i izračunavanje faktora troškova za određivanje cijena proizvoda i usluga.

Educirajte zaposlenike kako su sustavi tu da bi im pomogli da rade pametnije
Zaposlenici su najveći korisnici implementacije pametnih softverskih rješenja. Na primjer, postavljanje pametnih sustava za upravljanje zalihama može uštedjeti vrijeme na ponavljajućem radu u svakodnevnim operacijama. Osim toga, ovo zaposlenicima daje više vremena da se usredotoče na svoje primarne radne obveze ujedno povećavajući prodaju i tržišni udio boljom optimizacijom radnog vremena, što dovodi do većeg organizacijskog uspjeha.

Odlučite koje efekte želite postići i postavite mjerljive ciljeve
Tvrtke često provode promocije kako bi povećale prodaju. Međutim, loše upravljanje zalihama smanjuje broj artikala koji se mogu promovirati na višu razinu prodaje. Osim toga, male zalihe smanjuju broj artikala dostupnih potrošačima. Kako biste osigurali visoku prodaju uvijek trebate imati dovoljno visokokvalitetnih proizvoda i usluga za prodaju. Svi ovi čimbenici moraju se uzeti u obzir pri odlučivanju koji KPI primijeniti za postizanje krajnjeg cilja.

Treba početi s predviđanjem prodaje, zatim pametnim upravljanjem zalihama, zatim proširiti na marketing i kreirati automatizirane kampanje na temelju podataka iz prodajnih modela. U konačnici, cilj je upravljanje prodajom i logističkim svakodnevnim poslovnim odlukama na temelju softverskih odluka, a ne naših osjećaja i emocija. Možemo vam pomoći na tom putu da postignete automatizirani pametni proces koji vodi vaš FMCG posao, a vi se možete usredotočiti na rast kompletnog poslovanja i prestati brinuti o svakodnevnim zadacima koji će biti potpuno automatizirani.

Ako mislite da vam softver i računala trebaju biti pomoć, a ne prepreka u obavljanju posla, onda mislimo isto.

Za više informacija kontaktirajte nas na: www.aduroidea.com.

Najnovije objave

Nestlé u prvom polugodištu bilježi organski rast od 2,1%

Kompanija Nestlé objavila je financijske rezultate za prvih šest mjeseci 2024. godine. Organski rast iznosi 2,1% od čega 0,1% dolazi iz realne interne stope rasta...

izlog

50 years of UNCONDITIONAL LOVE

UNCONDITIONAL slavi 50 godina izvrsnosti u industriji kućnih ljubimaca S ponosom objavljujemo da je UNCONDITIONAL, pionir u industriji kućnih ljubimaca, proslavio svoju zlatnu obljetnicu -...