Tvrtka Boso jedan je od glavnih igrača na maloprodajnom tržištu Slavonije već više od 30 godina. Ova obiteljska tvrtka sa sjedištem u Vinkovcima od svojih je početaka pa sve do danas orijentirana prema kupcima i zadovoljenju njihovih potreba kao i kontinuiranom ulaganju u razvoj i zajednicu koja rezultira dobrim poslovanjem te prihvaćenošću od strane kupaca.

Prodajna mreža tvrtke obuhvaća ukupno 201 prodavaonicu koje se nalaze u pet županija: Vukovarsko-srijemska (96), Osječko-baranjska (35), Brodsko-posavska (64), Požeško-slavonska (4) i Virovitičko-podravska županija (2). Glavninu prodajne mreže čine manje trgovine pozicionirane u blizini kupaca, s prosječnom prodajnom površinom manjom od 200 m2. Od ukupnog broj prodavaonica njih 46 je u većem formatu Boso+, dok su ostale male Boso trgovine iz susjedstva.

U okviru svoje poslovne filozofije u čijem se središtu nalazi kupac i njegove potrebe, u Bosi su se odlučili na veliku investiciju u nove tehnologije opremivši svojih 28 trgovina modernim strojevima za automatizirani prihvat ambalaže tvrtke Tomra. S jedne strane to je odgovor na potrebe kupaca koji žele na brz, jednostavan i siguran način obaviti povrat ambalaže, dok s druge strane predstavlja reakciju na poslovnu potrebu ubrzavanja poslovnih procesa s obzirom na to da je ručni prihvat ambalaže tijekom 2020. godine zabilježio značajan rast.

Sve je to zahtijevalo angažman ljudi i prostora pa je prijelaz na automatizirani oblik prikupljanja ambalaže praktički oslobodio djelatnike tog zadatka pa se oni mogu fokusirati na pružanje još bolje usluge kupcima u drugim segmentima poslovanja. Ne treba zaboraviti ni to da trgovac za automatizirani oblik prikupljanja povratne ambalaže ostvaruje manipulativnu naknadu od 0,16 kn po jedinici drobljene otpadne ambalaže, dok je za ručni prihvat taj iznos znatno manjih 0,06 kn po jedinici ambalaže.

S obzirom na različite veličine Boso prodavaonica instalirane su i različite varijante Tomra strojeva koji najbolje odgovaraju potrebama i količini zaprimanja svakog prodajnog mjesta. Prvi među njima je samostojeći stroj Tomra T-70 TriSort koji ima mali tlocrtni otisak, ali je izvrsno rješenje i veliki partner svakom manjem prodajnom mjestu. Slijedi Tomra T-9 EasyPac kao sustav za srednje volumene zaprimanja, dok je Tomra T-9 MultiPac robustan odgovor za velike količine zaprimanja koji odjednom prihvaća ambalažu od dva korisnika s kapacitetom od 120 ambalažnih jedinica u minuti. Strojevi zaprimaju sva tri materijala – PET, Al/Fe i staklo.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!