Vina Laguna nagrađena na ocjenjivanju u Kini

vina-lagunaSrebro su dobile Malvazija 2011 i Festigia Malvazija 2011

Kvalitetna Malvazija 2011 i vrhunska Festigia Malvazija 2011 iz Vina Laguna okitile su se srebrom na ovogodišnjem ocjenjivanju Vinalies China 2012 održanom od 25. do 27. lipnja 2012. godine u gradu Penglai u Kini, izvijestili su iz Agrokor vina u čijem sastavu posluju Vina Laguna.

Vinalies International prestižno je međunarodno ocjenjivanje vina utemeljeno u Parizu, a Vinalies China, koji se održava u Kini od 2005. godine, sestrinsko je natjecanje i podružnica originalnog pariškog Vinalies International koje je pokrenulo Udruženje enologa Francuske.

Na natjecanju Vinalies China 2012 okupilo se 370 najboljih vina iz Kine, Južne Afrike, Kanade, Čilea, Francuske, Italije, Španjolske, Portugala, Slovačke, Švicarske i Hrvatske.

U ovakvoj konkurenciji vrhunskih vina iz uglednih vinskih zemalja, istaknuti vinski znalci među najbolje su izdvojili upravo Vina Laguna Malvazije, što je potvrda kvalitete hrvatske, istarske malvazije, ističu iz Agrokor vina. “Upravo su Vina Laguna, vina prožeta lakoćom i svježinom umjerene istarske klime te uravnotežena modernim načinom proizvodnje vina. Ona idu savršeno uz ribu i rakove jadranske obale, istarsku paštu, razna mesa, sireve i plodove istarske zemlje.”

Prethodni članakDelhaize povećava maloprodajnu mrežu
Sljedeći članakMercator ušao na tržište proizvoda za kuću i vrt