Još jedna međunarodna medalja za Vina Laguna

Na najvećem ocjenjivanju vina u Španjolskoj, Bacchus Wine International Competition, održanom u Madridu od 14. do 18. ožujka, vino Terra Rossa Vina Laguna okitilo se srebrnom medaljom, kao jedino hrvatsko vino u jakoj konkurenciji među više od 1.500 vina iz cijelog svijeta, priopćeno je iz ove istarske vinarije.

Bacchus Wine International Competition prestižno je svjetsko ocjenjivanje vina na kojem sudjeluju vodeća svjetska vinska imena. Više od 100 ocjenjivača tijekom četiri dana natjecanja kušalo je i ocijenilo više od 1500 vina.

Vino Terra Rossa je kupaža dviju istarskih crnih sorti Terana i Borgonja te internacionalne sorte Merlota. Tlo je tipična istarska crvenica, plitka i kamenita. Odabrani položaji crnim sortama daju prepoznatljivu mediteransku toplinu crvenice (terra rossa), uz voćnost, svježinu i umjerenu jakost, karakterističnu za istarska crvena vina. Vino je tamne rubinsko-crvene boje, arome na borovnicu, kupinu, cvjetne arome, izrazito voćno, mekano i puno, ugodne trajnosti i slatkastih tanina.

Prethodni članakUnatoč 12 milijardi kuna poticaja uvozimo sve više hrane
Sljedeći članakSirani Gligora priznanje u SAD-u