London Wine Fair -vina laguna ftd 777U Londonu se trenutno održava 36. London Wine Fair, jedan od vodećih svjetskih vinskih sajmova koji okuplja oko 18.000 vinara, vinskih stručnjaka i zaljubljenika u vino iz cijelog svijeta, na kojem sudjeluje i istarska Agrolaguna s vinima Vina Laguna.

Sabina Salamun, enologinja i menadžer za izvozna tržišta Agrolagune, održala je samostalnu Masterclass radionicu za 90 sudionika iz različitih zemalja. Prezentacijom pod nazivom “Undiscovered Croatian wines – Vina Laguna – The lightness of being Istria”, upoznala ih je s Hrvatskom, vinskim regijama, posebno Istrom i autohtonom sortom malvazija.

U sklopu prezentacije održana je i degustacija Vina Laguna; Malvazija, Malvazija Festigia, Malvazija Vižinada, Malvazija Akacija, Terra rossa, Merlot Festigia te Castello Festigia.

“Kušači su oduševljeni Vinima Laguna, a brojne pozitivne kritike samo su nastavak priznanja koje posljednjih godina naša vina osvajaju na brojnim svjetskim vinskim natjecanjima. To je potvrda ispravnosti naše strategije i stručnosti cijelog tima Agrolagune koji kontinuirano radi na unaprjeđenju kvalitete malvazije i crnih Vina Laguna. Također, međunarodni uspjesi Vina Laguna svakako su i doprinos brendiranju Hrvatske kao istinske vinske zemlje”, izjavila je Sabina Salamun, enologinja i export manager Agrolagune.