vindija-kino-pod-zvijezdama-largeMliječna industrija Vindija ove je godine u sklopu Špancirfesta u Varaždinu organizirala novo mjesto za zabavu i opuštanje u prekrasnom ambijentu Starog grada – Vindiland open air “Kino pod zvijezdama”, ističe se u priopćenju te tvrtke.

U skladu s tradicijom, Vindija u sklopu 13. izdanja Špancirfesta organizira uvijek omiljeni “Vindiland”, zemlju čarolije i mašte smještenu na prostoru varaždinskog Starog grada, u kojoj najmlađi posjetitelji festivala zajedno sa svojim roditeljima mogu besplatno uživati.

Svakog dana od 10 sati ujutro do 20 sati navečer razigrane mališane očekuju brojne atrakcije, radionice i zanimljivi gosti.

Vindija je i ove godine mislila doslovno na sve pa tako u svom bogatom programu nudi najraznovrsnije oblike zabave – od satova ZUMBE, atraktivnog spoja fitnessa i egzotičnih plesova, besplatnih tečajeva klasičnog plesnog izraza i Vindiland crtaonice pa sve do stolnog nogometa uživo te impozantne stijene za penjanje visoke čak sedam metara.

Kino predstave održavat će se svakog dana Špancirfesta od 19. do 28. kolovoza, od 20 i 22 sata, s iznimkom 26. kolovoza, kada je na rasporedu mliječni spektakl “Milk Night” te će tog dana biti održana samo kasnija projekcija (u 22 h). Filmovi će se prikazivati na prostoru Staroga grada, a platno će biti smješteno iza dnevnih Vindiland atrakcija.

Kapacitet gledališta nije strogo ograničen. Najbrže filmofile čeka čak 300 sjedala, dok će ostali svoje mjesto naći na travi i bedemu Starog grada.

Program filmova kreće se od animiranih filmova, kao što su “Sammy na putu oko svijeta” ili treći nastavak priče o Arthuru pa sve do napetih akcijskih trilera i razigranih romantičnih komedija.

vindiland-djeca-baloni-largeTu su i filmovi za tinejdžersku dob pa su tako u programu i dijelovi popularne “Sumrak” sage te glazbeno-scenski spektakli koji će oduševiti sve ljubitelje popularne glazbe i suvremenog plesa. Ideja o ljetnom kinu plod je želje da se posjetiteljima Vindilanda produži užitak i da se ugodno druženje s Vindijom nastavi i u večernjim satima. Također, roditeljima koji su umorni od cjelodnevnog trčkaranja za svojim energičnim mališanima ponuđen je zabavan, ali i opuštajući večernji program, ističu iz Vindije.