U odnosu na isti period prošle godine, vrijednosna prodaja na cjenovnim akcijama ostvarila je porast od 3,4%, dok je prodaja promotivnih pakiranja zabilježila pad od čak 20,2%.

Kategorija vina uključuje stolna vina, pjenušava vina te šampanjce. Prema podacima koji se odnose na period od siječnja 2019. do prosinca 2019. godine, prodaja ove kategorije zabilježila je pad vrijednosne prodaje od 0,6%, dok je količinska prodaja također zabilježila pad od 5,4% u odnosu na isti period prethodne godine. U okviru promatrane kategorije ukupno je 31,8% vrijednosne prodaje dolazilo od proizvoda na cjenovnim akcijama ili od promotivnih pakiranja.

Prema strukturi promocija na prodajnom mjestu, cjenovne akcije čine 99,1% ukupne promotivne prodaje, dok posebna promotivna pakiranja čine preostalih 0,9%. U odnosu na isti period prošle godine, vrijednosna prodaja na cjenovnim akcijama ostvarila je porast od 3,4%, dok je prodaja promotivnih pakiranja zabilježila pad od čak 20,2%. Prosječan popust na razini kategorije iznosio je 26,9%. Na temelju prikazanih podataka vidljivo je da su stolna vina bila najviše podložna prodaji kroz promocije, dok su šampanjci imali najmanji promotivni pritisak te se uglavnom prodaju po redovnim cijenama.