Violeta lansirala novi deterdžent za pranje posuđa

Pjena deterdženta Vio je 30% snažnija u odnosu na prethodne Violeta proizvode. Dermatološki je testiran, nema umjetnih bojila, već samo prirodne sastojke

Higijenski i proizvodi za čišćenje kategorija je koja na globalnoj razini ostvaruje kontinuirani godišnji rast mjerljiv u milijardama dolara. Predviđa se da će globalno tržište jednokratnih higijenskih proizvoda sa 173,57 milijardi dolara u 2022. narasti na 273,44 milijarde dolara do 2029., uz stopu rasta od 6,7%. Istovremeno, veličina globalnog tržišta proizvoda za čišćenje 2022. godine iznosila je 106,33 milijarde USD, a očekivana stopa daljnjeg rasta projicira se na 4,4%. No te brojke nikoga ne bi trebale čuditi, budući da se radi o proizvodima koji se upotrebljavaju svakodnevno i nužni su u kućanstvima zbog čega je ova industrija iznimno kompetitivna i ulaže znatne napore kako bi osigurala stabilnu potrošačku bazu.

U uistinu velikoj ponudi renomiranih inozemnih proizvođača, na hrvatskom tržištu ističe se i jedan regionalni igrač. U samo dva desetljeća postojanja, Violeta d.o.o. postala je sinonim za kvalitetu i sastavni dio brojnih kućanstava na čak 15 tržišta. Pristup kreiranju proizvoda za potrošače i njihove potrebe, formula je uspjeha koji godinama prati ovaj mnogima omiljeni brend. Tako su i u razvoju novog deterdženta za pranje posuđa – koji je upravo ovih dana stigao na police trgovaca – potrošači ponovno bili u fokusu. Naime, u anketama koje su prethodile razvoju proizvoda, istaknuli su da im je u tom procesu najvažnije vrijeme pranja i postojanost pjene te je na temelju tih naoko jednostavnih zahtjeva nastao ‘Vio’. Prilikom predstavljanja koncepta potrošačima dobio je najveće ocjene: 89% ih je navelo da izgleda atraktivno, 86% ocijenilo snažnim i efikasnim, za njih 82% pravi je ekspert za čišćenje, a 80% ga smatra inovativnim brendom. Na tzv. blind testu se pak pokazao jednako kvalitetnim kao i prvi vodeći proizvod na našem tržištu!

“Zahvaljujući novim, poboljšanim formulama, odnosno većem postotku aktivnih sastojaka koji efikasno uklanjaju masnoću i najtvrdokornije mrlje, pranje suđa postaje jednostavan i brz posao. Pjena mu je 30% snažnija u odnosu na prethodne Violeta proizvode. Dermatološki je testiran, nema umjetnih bojila, već samo prirodne sastojke. Šipak, organski badem, lavanda i morska sol ili limun i soda bikarbona – sve su to kombinacije koje garantiraju učinkovitost. Dizajn bočice je ergonomski, a dolazi u pakiranjima od 450 ml i 900 ml kako bi zadovoljili potrebe većih i manjih kućanstava”, poručuju iz Violete.

Slogan koji prati lansiranje novog proizvoda “Snažan, a nježan” ima zapravo dvojako značenje koje će biti jasnije svima koji pogledaju njihov novi TV spot – trenutno aktualan na malim ekranima – u kojemu, za razliku od očekivanoga, glavnu ulogu ima muškarac. Naravno, slogan govori o osnovnim karakteristikama proizvoda, ali i aludira na to kako ni takozvanim mačo muškarcima uobičajeni kućanski poslovi nisu ispod časti. Dapače, jasno se ističe kako se kućanski poslovi ne bi trebali dijeliti na ženske i muške.

“Pri predstavljanju proizvoda domaćim potrošačima htjeli smo novi, svježiji pristup, odmak od ustaljenih načina prezentacije u kojem žena pere suđe i sretna je jer ima dobar proizvod. Zanemarivanje predrasuda rezultirao je kampanjom u kojoj je glavni lik muškarac. Jer, zašto muškarac ne bi prao suđe?”, kažu u Violeti.

Baš kao što nas je prije 20 godina na prvu osvojila simpatična “teta Violeta” i njeno “Čudo jedno” zbog koje su proizvodi prepoznatljive ljubičaste ambalaže vrlo brzo zauzeli police hrvatskih kuhinja i kupaonica, u Violeti vjeruju i da će muškarac koji sa zadovoljstvom pere suđe ostati zapamćen kao prvi regionalni iskorak u odmaku od tradicionalnih postavki podjele poslova na muške i ženske.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakKolačići, gemifikacija i istraživanje kupaca
Sljedeći članakMario Müller novi član Uprave Kraša