rajko-ostojic-midiVladin Ured za odnose s javnošću demantirao je danas tekst iz jučerašnjeg Vjesnika u kojem se najavljuju skoro poskupljenje cigareta i rigidne mjere protiv pušenja, te ističe kako u ovom trenutku nije razmatrana mogućnost poskupljenja cigareta.

“Ministar zdravlja Rajko Ostojić u potpunosti podupire Zakon o uporabi duhanskih proizvoda i Konvenciju o nadzoru nad duhanom, ali jednako tako poštuje i činjenicu da je u njegovoj primjeni vlasnicima ugostiteljskih objekata bilo dopušteno osiguravanje posebnih prostorija za pušenje”, poručuju iz Vladina Ureda za odnose s javnošću.

Također navode da ministar Ostojić godinama naglašava da je za Hrvatsku kao turističku zemlju najprimjereniji austrijski model, što znači da ugostiteljskim objektima, uz osiguranje zakonski propisanih prostora za pušače, treba omogućiti izbor.

U priopćenju se kaže kako autorica teksta nije uopće kontaktirala ministra zdravlja pa nije jasno na temelju čega uredništvo izvlači naslov o skorom poskupljenju cigareta i drastičnim mjerama protiv pušenja. (SEEbiz)