Za privatizaciju Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) zainteresirano je osam investitora iz Srbije i svijeta, objavila je sinoć Radio-televizija Srbije

Pisma o zainteresiranosti za PKB poslale su kompanije “Matijević” i MK komerc iz Srbije, Al Dahra iz UAE, dvije kompanije iz Velike Britanije, jedna iz Kine i jedna iz Singapura i jedan privrednik iz Kovina.

Ministar poljoprivrede Srbije Goran Knežević za RTS je rekao kako će model privatizacije i poziv za dostavljanje obavezujućih ponuda uslijediti za narednih mjesec do mjesec i pol dana.

On je naveo da će od imovine i zemljišta koje u vlasništvu PKB-a od prodaje biti uzletno zemljište u blizini Pupunovog mosta.

Ministarstvo poljoprivrede Srbije objavilo je 19. siječnja ove godine javni poziv za prikupljanje pisama investitora zainteresiranih za sudjelovanje u postupku privatizaciju PKB-a i četiri zavisna poduzeća – Poljoprivredna avijacija PKB, EKO – LAB, PKB Agroekonomik i Veterinarska stanica PKB.

Rok za dostavljanje pisma bio je 17. veljače a zainteresirani investitori moraju predložiti cijenu, model privatizacije, investicijski program, okvirni plan poslovanja i broj zaposlenih.

PKB ima 1.622 radnika, a vrijednost kapitala tog poduzeća je oko 51,2 milijarde dinara.

Na natječaj za prodaju PKB-a, raspisan krajem 2015. godine, nije stigla nijedna ponuda, a početna cijena za 51 posto procijenjene vrijednosti stalne imovine bila je oko 154 milijuna eura.

Skupština Beograda je u rujnu prošle godine prenijela 99 posto akcija PKB-a na državu. (SEEbiz / Beta)