Digitalno vanjsko oglašavanje spoj je najboljeg od weba i televizije. Uz mogućnost reprodukcije video i animiranog sadržaja koji je osam puta efikasniji od statične reklame pruža brzu izmjenu sadržaja, mjerljivost i niz mogućnosti za relevantnu komunikaciju s vašom publikom. U današnje vrijeme komunikacijske prenatrpanosti teže je nego ikada prije pridobiti pažnju potrošača. Raspon pozornosti sve je manji i potrošači od oglašivača očekuju personaliziran i relevantan sadržaj. Digitalno vanjsko oglašavanje uz pomoć dinamičke izmjene sadržaja omogućuje da vaš sadržaj bude maksimalno relevantan.

Relevantnost i fleksibilnost
Prema Accenture Interactive Personalized Marketing Index istraživanju gotovo 70% ljudi očekuje od oglašivača personaliziranu i relevantnu komunikaciju. Dinamička izmjena sadržaja ovisno o vanjskim faktorima poput doba dana, vremenske prognoze, sadržaja korisnika, točke interesa poput lokacije poslovnice, restorana, razine alergena u zraku i drugih varijabli, uz lokacijski relevantnu komunikaciju omogućuje novu razinu kontekstualizacije oglasa na vanjskom oglašavanju. Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji od strane Clear Channela, JCDecauxa UK i Posterscopea pokazalo je da su kontekstualno relevantni personalizirani oglasi 17% efikasniji od klasične generičke komunikacije i pridonose povećanju prodaje u 16% slučajeva.

Uz niz različitih mogućnosti i formata te njihovog međusobnog nadopunjavanja digitalno vanjsko oglašavanje vam omogućuje da pravovremeno i relevantno komunicirate sa svojom publikom.

Mogućnosti
– Više vizuala unutar kampanje
– Brza promjena sadržaja na svim lokacijama
– Sadržaj “triggeriran” vanjskim uvjetima npr. temperatura, vremenska prognoza, razina alergena u zraku, UV faktor itd.
– Komunikacije različitih poruka u različito doba dana
– Dinamički sadržaj npr. sadržaj povlačen s društvenih mreža, odbrojavanje itd.
– Lokacijski predodređen sadržaj npr. u blizini poslovnice drugačija poruka nego na ostalim lokacijama

Interaktivnost
Ako želite osnažiti brand awareness, povećati footfall u svojoj poslovnici ili nagraditi svoju vjernu publiku jedan od načina su interaktivna rješenja. Neke od interaktivnih mehanika su razne foto aplikacije i igre poput padalica i memoryja. Za svaku interaktivnu kampanju dostupan je i poseban reporting ovisno o specifičnim parametrima za praćenje.
Većina navedenih mogućnosti nije nova pojava u industriji oglašavanja, no zadnjih nekoliko godina te mogućnosti su se pojavom digitalnog vanjskog oglašavanja proširile s onlinea i na offline, što digitalno vanjsko oglašavanje čini idealnim dodatkom svakom media planu.

GO2Digital d.o.o.
Radnička cesta 52, 10000 Zagreb
email: info@go2digital.hr
Tel: +385 1 4609 978
Web: www.go2digital.hr