Atlantic Grupa i Argeta prepoznale su krizni trenutak za ribogojilište “Gacka” iz Sinca pokraj Otočca te iskoristile priliku za pomoć lokalnom gospodarstvu kroz razvoj vlastitog proizvoda – nove Argeta paštete od pastrve. Udružujući snage s Konzumom, Argeta je dala dodatni zamah inicijativi “Podržavamo lokalno”, ponudivši svoje resurse za pomoć hrvatskom gospodarstvu, objavljeno je iz kompanija.

Pandemija uzrokovana novim korona virusom imala je neizostavno negativan utjecaj na gospodarska kretanja, a posebice, poznato je, na manje lokalne tvrtke. Jedna od takvih je i ribnjak i ribogojilište “Gacka”, izgrađeno 1970. godine u srcu Like. Uslijed zatvaranja i ograničenog rada HoReCa kanala ribogojilište je izgubilo značajan dio tržišta. Većina je narudžbi otkazana, a velik dio redovnih kupaca izgubljen. Atlantic Grupa i Konzum prepoznali su važnost održanja poslovnih aktivnosti na lokalnoj razini za ukupno gospodarstvo te su kao strateški partneri uskočili u ključnom trenutku. Argeta je s ribogojilištem ugovorila otkup fileta svježe riječne ribe kako bi kreirala sasvim novu paštetu od pastrve, a nova će se Argeta prodavati ekskluzivno na policama Konzuma.

Josip Leko, Generalni direktor ribogojilišta “Gacka”, ne skriva da bi njihov posao bez ovakve akcije bio u velikim problemima. “Atlantic Grupa i njezin brend Argeta došli su u pravom trenutku, a potom im se pridružio i Konzum. Ova inicijativa bila je za nas potpuno iznenađenje i prihvatili smo ju s oduševljenjem. Za nas to predstavlja više od pomoći. To je priznanje našem radu, proizvodima i našem timu te dokaz da se i u najgorim vremenima mogu stvoriti sjajna partnerstva i pronaći nove prilike”, naglasio je.

Suradnja s Konzumom nije iznenađenje, jer se njegova strategija temelji na dugoročnom partnerstvu s lokalnim i regionalnim dobavljačima, što je ključno za daljnji razvoj lokalne zajednice. “Zbog toga smo kreirali platformu ‘Najbolje iz Hrvatske’ na kojoj želimo dodatno graditi i unaprijediti odnos između naših kupaca i njihovih omiljenih domaćih brendova. Jako smo sretni što će nova Argeta baš od Gacke pastrve ekskluzivno biti dostupna našim kupcima, a oni će svojom kupnjom pomoći u ponovnom pokretanju i održavanju lokalnog gospodarstva“, istaknuo je Ivan Slavica, direktor Sektora pakirane hrane u Konzumu.

Uključivanje Atlantic Grupe, kojoj je društvena odgovornost sastavni dio poslovanja i strategije, objasnio je Enzo Smrekar, potpredsjednik za delikatesne namaze, Donat Mg i internacionalizaciju. „U vremenima koja su izazovna osobito je važno prepoznati prilike za stvaranje nove vrijednosti za kompanije i za društvo oko nas. Važno je pratiti brze promjene u okruženju i uočiti prostor za stvaranje sjajnih priča. Ova priča o partnerstvu i podršci među malim i velikim hrvatskim poduzećima izvrstan je primjer za to. Takva partnerstva pozitivno utječu na lokalno okruženje, pomažu u zadržavanju radnih mjesta, aktivno potiču lokalnu zajednicu te, što je posebno važno, vraćaju vjeru u bolje sutra”, kazao je Smrekar.

Argeta pašteta od Gacke pastrve bit će dostupna u trgovinama Konzuma u listopadu.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!