Enver Šišić, predsjednik Uprave Perutnine Ptuj

Ukrajinska poljoprivredno-industrijska grupacija MHP završila je dogovor o preuzimanju Perutnine Ptuj čime je postala najveći dioničar slovenske kompanije i kontrolira 90 posto dionica. Konačna cijena preuzimanja zavisit će o rezultatu revizije poslovanja Perutnine Ptuj za razdoblje do 31. prosinca 2018. godine.

Nakon dogovorenog preuzimanja, MHP je potvrdio svoju odlučnost da u Perutnini održava i poboljšava najviše nacionalne i međunarodne standarde kvalitete, zaštiti trenutna radna mjesta i otvori nova te pod trenutnim poslovnim modelom proširi proizvodnju i razvoj proizvoda i prepoznatljivih brendova.

Četiri dana nakon što je proces akvizicije dobio odobrenje, došlo je do promjena u Nadzornom i Upravnom odboru Perutnine Ptuj. Predsjednikom Uprave imenovan je Enver Šišić, dok su članovi David Visenjak i Yevheniy A. Dranov, objavljeno je internet stranicama tvrtke. Kako se navodi u priopćenju, riječ je o prvom preuzimanju ove vrste u Europi za MHP, a tvrtka trenutno razmatra i druga partnerstva širom svijeta.

Yuriy Kosiuk, MHP

“Drago nam je da privodimo kraju ovaj posao i ostvarujemo svoje ambiciozne planove koji će donijeti direktnu korist zaposlenicima, uzgajivačima, lokalnim zajednicama kao i široj regionalnoj industriji. Sigurni smo da će Perutnina Ptuj imati svijetlu budućnost kao dio ovog uzbudljivog partnerstva. Spajanjem snažnih menadžerskih ekspertiza obje kompanije i investiranjem u nove pogone i tehnologiju sigurni smo da možemo poboljšati razvoj proizvodnje i produbiti suradnju s lokalnim partnerima te ojačati prodaju proizvoda i brendova Perutnine Ptuj koristeći popularnost koju ona ima na važnim tržištima”, kazao je Yuriy Kosiuk, direktor MHP-a.

“Akvizicijom Perutnine Ptuj od strane MHP grupe konačno ćemo moći iskoristiti sve naše interne potencijale koje smo akumulirali tijekom godina. Uz pomoć novog strateškog vlasnika, s entuzijazmom naših zaposlenika, predanošću naših uzgajivača te lojalnosti naših potrošača, naša kompanije će zasigurno nadići regionalne okvire”, dodao je Enver Šišić, predsjednik Uprave Perutnine Ptuj.