pevec-pula-ftdOd danas je pravomoćno rješenje Trgovačkog suda u Bjelovaru o potvrdi stečajnog plana za tvrtke Pevec u Zagrebu i Bjelovaru te da će se u roku od 60 dana osnovati Pevec dioničko društvo sa 750 dioničara i 900 zaposlenih radnika, čime će stečaj Peveca d.o.o. i Peveca Zagreb d.o.o. biti završen, izvijestili su danas iz Peveca.

Za manje od dvije godine po prijedlogu stečajnog upravitelja da se izrade stečajni planovi, a nakon utvrđivanja tražbina, na Skupštinama vjerovnika za Pevec d.o.o u stečaju 15. srpnja 2010., a za Pevec Zagreb d.o.o. u stečaju 19. svibnja 2010., donesena je odluka o izradi stečajnog plana za oba društva.

Stečajna sutkinja Trgovačkog suda u Bjelovaru donijela je rješenje o potvrdi stečajnog plana koje je pravomoćno od danas, 12. ožujka, izvijestili su iz Peveca.

“U roku od 60 dana od pravomoćnosti rješenja osnovat će se Pevec dioničko društvo sa 750 dioničara i 900 zaposlenih radnika čime je stečaj Pevec d.o.o. u stečaju i Pevec Zagreb d.o.o. u stečaju završen”, ističe se.

Isplata na račune vjerovnika prvog višeg isplatnog reda, za njih 1.373 za Pevec Zagreb i 688 za Pevec Bjelovar, otpremnine i plaće za radnike koje im nisu isplaćene, prva od četiri rate trebale bi biti isplaćena u roku od najkasnije 15 dana od donošenja rješenja.

Uspješnost stečaja s preustrojem je tim veća što je realiziran u vrlo kratkom roku, ističu u Pevecu naglašavajući zalaganje stečajnih upravitelja i dobru suradnju s vjerovnicima što je rezultiralo opstankom tog trgovačkog lanca koji danas uspješno posluje. (H)