coca-cola-optimizam-u-pokretu-001U sklopu projekta Optimizam u pokretu mladi biciklisti Antun Čolig i Vanja Seršić obišli su 125 gradova i mjesta u cijeloj zemlji u 25 dana te tako pronijeli Coca-Colinu poruku optimizma, priopćeno je u četvrtak iz tog proizvođača bezalkoholnih pića.

Projekt je pokrenula Coca-Cola u povodu obilježavanja 125 godina širenja radosti otkad se 8. svibnja 1886. pojavila u Atlanti, radi zahvale svim ljubiteljima i partnerima Coca-Cole u Hrvatskoj.

Biciklističkom rutom dugom 2600 kilometara biciklisti su, prolazeći kroz sve regije i županije, iscrtali prepoznatljiv oblik Hrvatske, a svoj jedinstveni putopis, zajedno s dojmovima i fotografijama s putovanja, svaki su dan objavljivali na posebnoj stranici Facebooka.

„Zahvaljujem i čestitam Antunu i Vanji na uspješnom širenju optimizma u 125 gradova i mjesta diljem cijele Hrvatske i na tome što su nam tim jedinstvenim projektom pomogli da u ovoj slavljeničkoj godini izrazimo zahvalu našim zaposlenicima, kupcima, partnerima i svima koji vole Coca-Colu“, izjavio je Sandro Baričević, direktor za odnose s javnošću Coca-Cole za Jadransku regiju prilikom uručenja posebnih zahvalnica biciklistima na današnjem dočeku u Zagrebu.

Ujedno je zahvalio svima koji su podržali bicikliste i projekt dočecima u različitim gradovima te brojnim komentarima na Facebookovoj stranici projekta.

Biciklisti Antun Čolig i Vanja Seršić krenuli su na put iz Zagreba 9. svibnja s Trga bana Jelačića. Na putovanju su posjetili sve regije i županije u Hrvatskoj kako bi svojom rutom iscrtali prepoznatljiv oblik Hrvatske, a s njima je putovala i osobita bočica Coca-Cole.

Na svom su se putu družili s brojnim stanovnicima gradova koje su posjećivali, kao i s mnogobrojnim turistima iz Australije, Kameruna, Rusije, Francuske, Njemačke, Italije i drugih zemalja.

Fotografije i komentare s putovanja svaki su dan objavljivali na Facebooku, a veliku podršku u tom projektu dali su im mnogi biciklistički klubovi, udruge i stanovnici gradova koje su obišli na svom putu.