Bistra novi VIS 0.5l PETPovodom Svjetskoga dana zaštite okoliša, Coca-Cola HBC Hrvatska predstavila je na hrvatskome tržištu još jednu inovaciju u svojoj ponudi –  prirodnu mineralnu vodu Bistra u prvoj plastičnoj bočici u svijetu, izrađenoj od materijala koji je do 30 posto biljnoga podrijetla.

Coca-Colina zelena bočica može se u cijelosti oporabiti i nanovo upotrijebiti, a proizvodi se po jedinstvenoj tehnologiji PlantBottleTM koja omogućuje smanjeno ispuštanje ugljikova dioksida i do 25 posto.

Tom inovacijom tvrtka još jednom podiže standarde u području društvene odgovornosti i održivoga poslovanja te potvrđuje svoju predanost zaštiti okoliša i očuvanju ograničenih prirodnih bogatstava.

U proizvodnome se postupku pri izradi zelene bočice upotrebljava etanol dobiven iz šećerne trske koji pripada prvoj generaciji biogoriva prihvaćenoga širom svijeta zbog svojega povoljnog ekološkog učinka. Coca-Cola stoga vodi računa i o odgovornome dobavljanju i uporabi  šećerne trske.

Zelena bočica izgleda kao i svaka druga plastična bočica, ali ima manji ekološki utjecaj na naš planet i njegova prirodna bogatstva. Bistra u takvoj ekološkoj ambalaži hrvatskim potrošačima omogućuje još jedan iskorak prema zdravijemu životu te osviještenomu odnosu prema prirodi i okolišu.

Za zdrav život danas više nije dovoljna samo čista, prirodna voda, nego i ekološka ambalaža, koja igra vrlo važnu ulogu u očuvanju okoliša.

“Sve ono sto danas činimo odražava se i na budućnost našega planeta i život sljedećih naraštaja. Stoga se i zbog nas samih, ali i naraštaja koji dolaze moramo odgovorno i krajnje pozorno odnositi prema prirodnim bogatstvima i okolišu. Uvođenjem inovativnih rješenja, poput zelene bočice, činimo važne iskorake u ustrajnome smanjivanju našega  utjecaja na okoliš i pridonosimo čuvanju važnih prirodnih bogatstava. Jedinstvenu plastičnu ambalažu PlantBottleTM, do 30 posto biljnoga podrijetla, razvila je The Coca-Cola Company, a Skupina Coca-Cola Hellenic dosad ju je uvela na devet svojih tržišta”, izjavila je direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću Coca-Cole HBC Hrvatska Boška Trbojević.