Zimska njega – Rast komadne prodaje

U 2021. godini proizvodi za zimsku njegu kože zabilježili su rast komadne prodaje u odnosu na godinu prije.

Kategorija zimske njege uključuje proizvode za njegu kože lica, tijela i usana te obuhvaća sljedeće vrste proizvoda: kreme i serumi za njegu lica, kreme, losioni i mlijeka za njegu tijela te balzami za njegu usana.

U 2021. godini, zaključno s prosincem, proizvodi za zimsku njegu kože zabilježili su rast komadne prodaje u odnosu na godinu prije. Segment koji nosi najviše prodaje su proizvodi za njegu tijela s 49% komadne prodaje. Slijede proizvodi za njegu lica s 35% te proizvodi za njegu usana s 15% udjela.

Kroz moderne formate prodaje se 18% komadne prodaje proizvoda za zimsku njegu kože, dok se najveći dio (81%) realizira kroz tradicionalne formate (trgovine mješovitom robom do 300 m2prodajne površine uključujući i drogerije), a samo 1% prolazi kroz tzv. convenience kanal (benzinske postaje i kioske).

Nielsenovim panelom maloprodaje obuhvaćeno je tržište Hrvatske koje uključuje hipermarkete (iznad 2.500 m2), supermarkete (301 – 2.500 m2), trgovine mješovitom robom (ispod 300 m2). Panel maloprodaje ne uključuje veleprodaju, Cash&Carry, specijalizirane trgovine, online prodaju, diskontere, tržnice, mesnice i ugostiteljstvo.

Vodeća tri proizvođača u proizvodima za zimsku njegu kože su (abecednim redom): Beiersdorf, L’Oreal te Neva koji zajedno ostvaruju 39% ukupne komadne prodaje.

Prethodni članakNjemački Aldi Süd uvodi novi način plaćanja
Sljedeći članakZelena tranzicija – Trendovi: Postanite aktivni sudionici tržišta električne energije