Žitarice za doručak: Müsli donose rast

Tijekom 2018. godine kategorija žitarica za doručak zabilježila je rast ukupne vrijednosne prodaje i to zahvaljujući segmentu müslija.

Kategorija žitarica za doručak uključuje corn flakese, müsle te žitarice za doručak. U posljednjih godinu dana, zaključno s prosincem 2018. godine, kategorija žitarica za doručak zabilježila je rast ukupne vrijednosne prodaje koji dolazi od segmenta müslija. Inače, müsli su vodeći u strukturi prodaje s vrijednosnim udjelom od 47%, slijede žitarice za doručak s 43% i corn flakes s 10%, dok je u količinskom pogledu udio müslija 50%, žitarice za doručak imaju 36%, a corn flakesi 15%.

Promatrajući aspekt mjesta prodaje, čak tri četvrtine ukupne vrijednosne prodaje kategorije žitarica za doručak ostvaruje se kroz moderne formate (hipermarketi, supermarketi), a preostali dio kroz tradicionalne kanale prodaje (trgovine mješovitom robom). U posljednjih godinu dana, zaključno s prosincem 2018. godine, promatrajući vrijednosno, vodeća tri proizvođača zastupala su 40% vrijednosne prodaje kategorije žitarica za doručak, a oni su (abecednim redoslijedom): Dr. Oetker, Nestlé i Podravka.

Prethodni članakSpajaju se Conad PAC 2000A i Conad Sicilia
Sljedeći članakZlatna košarica 2019. – Video reportaža