Zlatni ključ za Kraš kao najboljeg izvoznika u Kanadu

Lani je Kraš na sva svjetska tržišta izvezao više od 16 tisuća tona proizvoda i od izvoza ostvario više od 45 posto prihoda od prodaje

Konditorska kompanija Kraš na 15. konvenciji Hrvatskih izvoznika nagrađena je “Zlatnim ključem” kao najbolji izvoznik u Kanadu tijekom 2019. godine. U povodu nagrade iz Kraša podsjećaju kako ova tvrtka gotovo polovinu prihoda ostvaruje izvozom robe na sve svjetske kontinente.

Kraš izvozi u pedesetak zemalja, a čak i u ovoj godini, koju je obilježio globalni lockdown, otvorena su nova tržišta – Katar i Južni Sudan. Tvrtka je i u tim okolnostima nastavila s nesmetanim, iako otežanim, izvozom robe na gotovo sve kontinente pa su izvozni prihodi u prvoj polovici godine dosegnuli više od 200 milijuna kuna čime je zadržan udio izvoza u ukupnim prihodima od prodaje.

Lani je Kraš na sva svjetska tržišta izvezao više od 16 tisuća tona proizvoda i od izvoza ostvario više od 45 posto prihoda od prodaje. Kanada je važno tržište na kojem je Kraš prisutan već dugo. Kanađani naročito vole Kraševe Napolitanke, a proizvod za Kanadu prilagođen je lokalnim specifičnostima.

“Dugogodišnje iskustvo Kraša na raznim tržištima na svim kontinentima naučilo nas je da moramo biti inovativni, brzi, prilagodljivi te prije svega sposobni prepoznati specifične želje kupaca. Kraš je čuvar tradicije koji zadržava visoku kvalitetu i slijedi trendove, što prepoznaju kupci diljem svijeta”, poručio je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Kraša.

U kompaniji ističu da se preferencije kupaca bitno razlikuju od tržišta do tržišta pa čak i na razini pojedinih država. Tako u Saudijskoj Arabiji potrošači vole Napolitanke prilagođene njihovim ukusima, Japanci su oduševljeni Bajaderom i njenom ambalažom dok su Korejci prepoznali Ki-ki bombone.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakInfinum i Porsche Digital u Hrvatskoj planiraju zaposliti 100 stručnjaka
Sljedeći članakZnatno smanjena vrijednost robnog izvoza i uvoza