Novo rukovodstvo hrvatske Podravke obnovit će pregovore s Alevom iz Novog Kneževca oko kupovine ili strateškog partnerstva, objavio je srpski Blic.

aleva-proizvodi-midiPregovori oko izgradnje zajedničke tvornice s Alevom počeli su još ljetos, da bi se ubrzo potom i prekinuli sve do promjene rukovodstva u Podravci, piše list, izvještavajući kako će se razgovori uskoro opet aktivirati – najvjerojatnije preko lobističke tvrtke Magra, u vlasništvu bivšeg hrvatskog premijera Mate Granića. Hoće li doći do dogovora, ovisi o vlasniku Aleve Hristivoju Miloševiću, piše list, otkrivajući da on ne želi razgovarati o prodaji, već samo o strateškom partnerstvu.

List piše kako je Podravka bila zainteresirana i za Centroproizvod dok ga nije preuzeo Nestle, te da se spominjalo i da je u pregovorima za preuzimanje Bambija.

U Salfordu, koji rukovodi Bambijem, tvrde da je ta firma na prodaju, ali da s Hrvatima ne pregovaraju. Nekadašnja mitrovačka industrija ventila prelazi u ruke General Motorsa, najavio je gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović.

Pozivajući se na izjave predsjednika Upravnog odbora Podravke Zvonimira Mršića, srpski tisak ovog je vikenda inače objavio kako je Podravka zainteresirana za investicije u Srbiju – i to u izgradnju novih tvornica ili preuzimanje već postojećih. (Poslovni dnevnik)