Vodeći sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji Agro Arca ove će se godine održati od 9. do 11. svibnja u Biogradu na Moru, a zainteresirani izlagači prijaviti se mogu do 29. travnja ove godine.  

Riječ je o jedinstvenom međunarodnom sajmu posvećenom poljoprivredi i prehrambenoj industriji koji na jednom mjestu okuplja inovatore, akademsku zajednicu, državne i lokalne gospodarske institucije, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrtnike i poduzetnike s ciljem promocije agroinovacija, novih ideja, tehnoloških dostignuća te proizvoda i usluga iz područja poljoprivrede i prehrambene industrije.

Sajam će se drugu godinu zaredom održati u Biogradu na Moru, koji ovim događajem otvara turističku sezonu i ukazuje na važnost spajanja zelenog i plavog, odnosno proizvodnje hrane i turizma.

Udruga inovatora Hrvatske, organizator sajma, najavljuje da će Agro Arca i ove godine predstaviti više od 200 inovacija i okupiti velik broj proizvođača i inovatora iz svih krajeva Hrvatske i desetak zemalja svijeta. (Dalmacijanews.com)