Objekte “Štampe” preuzet će crnogorska kompanija Rokšped

stampaIz Rokšpeda je agenciji Mina – business rečeno da je dogovor postignut na sastanku generalnog direktora kompanije Nua Stanaja i predstavnika Agrokora u Dubrovniku. Dogovoreno je da Rokšpred već od 9. srpnja preuzme 188 objekata Štampe u Crnoj Gori, kao i njezinih 580 zaposlenika.

Rokšped je prošle godine osnovao poslovnu jedinicu Tobako S pres koja već ima 80 maloprodajnih objekata širom Crne Gore s ukupno 189 zaposlenih.

Nakon postignutog dogovora sa Agrokorom kompanija sada ima 268 maloprodajnih objekata i 778 zaposlenih, a u Rokšpedu najavljuje da će se te brojke još povećavati.

Rokšped je jedna od najvećih crnogorskih kompanija, čiji su osnivači i vlasnici šestorica braće Stanaj i njihov otac Roko.

Agrokor je prije godinu dana za 1,05 milijuna eura od kompanija Cerere i World building preuzeo Štampu. Ta je crnogorska tvrtka nekada bila dio Novinsko-izdavačkog poduzeća Pobjeda.

Inače, krajem prošlog mjeseca Agrokor se povukao iz pekarskog biznisa prodajom Mlinara, koji je preuzela Pekara Kruna u vlasništvu Mate Škoje.