Komisija za zaštitu konkurencije dala je zeleno svjetlo, ali nije objavljena financijska vrijednost posla

Komisija za zaštitu konkurencije u Srbiji izdala je 11. siječnja rješenje kojim se koncernu Agrokor odobrava kupnja tvrtke M-Profil SPV, smještena u industrijskoj zoni u Staroj Pazovi, doznaje Poslovni dnevnik.

U Agrokoru su potvrdili transakciju uz pojašnjenje da se radi o skladišnom prostoru koji su dosad iznajmljivali, te da im je bilo isplativije kupiti ga nego plaćati najam.

Prema podacima iz tamošnjeg registra, stopostotni vlasnik tvrtke M-Profil SPV je Zdravko Valec, inače bivši vlasnik M-Profila iz Zaboka, koji je od srpnja prošle godine u stečaju.

M-Profil se bavio proizvodnjom čeličnih konstrukcija, krovnih i fasadnih panela itd. Prihod tvrtke je do prije nekoliko godina dosezao i do pola milijarde kuna uz zaposlenih više od 500 radnika.

Danas više proizvodnje nema a vjerovnicima je dosad u stečajnom postupku priznato više od 200 milijuna kuna tražbina. Uz nekoliko tvrtki u državama regije, M-Profil ima i istoimenu tvrtku u Srbiji.

U industrijskoj zoni Stara Pazova uz nju je smješten i nedavno prodani M-Profil SPV. Srbijanski M-Profil dio je stečajne mase, točnije, njezinih 40 posto, dok 60 posto udjela ima tvrtka s Malte – Adria Emerging Opportunities Limited.

Prema neslužbenim informacijama, iza te tvrtke stoji Zdravko Valec. Za firmu M-Profil SPV, koju je kupio Agrokor, se još uvijek u registru navodi da je u Valecovom stopostotnom vlasništvu.

Sam Valec je na upit Poslovnog dnevnika dao zanimljiv odgovor. “Nemam veze s M-Profilom SPV. To su Agrokoru prodali neki stranci”, rekao je. No, ispalo je da mu je tvrtka M-Profil SPV ipak poznata jer je rekao da se radi o hladnjači. Vrijednost transakcije nam je ostala nepoznata, a nejasno je i zašto ju je uopće razmatrala antimonopolna agencija. (Poslovni.hr)