U još jednoj tradicionalnoj promotivnoj akciji Hrvatske gospodarske komore “Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke” oko 30 izlagača iz Međimurske županije i 130 izlagača iz ostalih krajeva Hrvatske predstavit će svoje proizvode u Čakovcu u subotu, 14. rujna, na Trgu Republike od 10:00 do 14:00 sati.

Promocija hrvatskih proizvoda kroz akciju “Kupujmo hrvatsko” započela je još 1997. godine kao ideja da se prepoznaju, označe i izdvoje kvalitetni hrvatski proizvodi te im se od tada dodjeljuju znakovi “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta”.

Ova manifestacija započela je u sklopu Projekta vizualnog označavanja proizvoda, a do danas je dobila razmjere sveobuhvatne nacionalne akcije s velikim gospodarskim i društvenim značenjem.

Njezin najširi cilj je nacionalna homogenizacija strateških gospodarskih interesa zemlje i podizanje nacionalne svijesti o vlastitim vrijednostima.

U sklopu akcije “Vrijedne ruke” Komora nastoji promovirati i sve one tvrtke, obrte, zadruge, udruge, OPG-e te pojedince koji svojim radom, znanjem i umijećem pridonose razvoju različitosti hrvatskoga gospodarstva, a istodobno ostvaruju dobrobit za sebe i svoju obitelj.