kupujmo-hrvatsko-small-midiAkcije “Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke“ održat će se u subotu, 18. lipnja, od 8 do 14 sati na Trgu Franje Tuđmana, Trgu bana Josipa Jelačića, Trgu kralja Tomislava i ulici Ferde Rusana u Virovitici.

U promotivnoj prodaji kvalitetnih hrvatskih proizvoda nositelja znakova “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta”, ali i proizvoda vrijednih ruku, sudjelovat će 145 izlagača (od kojih 42 s područja Virovitičko-podravske županije), a prigodni program će tradicionalno voditi Darko Janeš i Ivica Zadro.

Događanju će, uz ostale osobe iz javnog i društvenog života, prisustvovati Josip Đakić, saborski zastupnik, Tomislav Boban, zamjenik državnog tajnika u Središnjem državnom uredu za upravljanje državom, Ivica Kirin, gradonačelnik Virovitice, te Josip Nemec, gradonačelnik Orahovice, i Damir Jakuš, predsjednik Udruge radničkih sindikata.

Svečano otvorenje upriličit će Gradska glazba Virovitica, Kulturno umjetnički centar iz Virovitice, KUD Virovitica te mažoretkinje.

Akcija “Kupujmo hrvatsko”, koja se provodi već 14 godina, nastoji promovirati kvalitetne domaće proizvode, nosioce znakova “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta”, s ciljem osvješćivanja važnosti kupovine takvih proizvoda kako bi se pridonijelo povećanju ukupne konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva, ali i očuvanju našeg nacionalnog identiteta.

Znakovi kvalitete jamče kvalitetu proizvoda, osiguravaju im lakši proboj na svjetska tržišta te ulijevaju povjerenje potrošačima.

Znak “Hrvatska kvaliteta” do sada je dobilo 235 proizvoda, dok znak “Izvorno hrvatsko” nosi 116 proizvoda.

Od prošle godine se u sklopu “Kupujmo hrvatsko“ održava i  akcija “Vrijedne ruke” koja nastoji promovirati proizvode i proizvođače vrijednih ruku koji svojim radom, znanjem i umijećem pridonose razvoju različitosti hrvatskoga gospodarstva, a istodobno ostvaruju dobrobit za sebe i svoju obitelj.