Al Dahri odobreno preuzimanje PKB-a i ovisnih kompanija

Nepokretnu imovinu PKB-a i ovisnih kompanija Al Dahra je kupila početkom listopada ove godine za 105,06 milijuna eura

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije odobrila je tvrtki Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata preuzimanje Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) i njene tri ovisne kompanije – Eko lab, PKB Agroekonomik i Veterinarska stanica PKB.

Prema ocjeni Komisije, preuzimanjem neće biti narušena konkurencija na tržištu Srbije u proizvodnji mlijeka, žitarica, sjemena i jabuka, zatim u uzgoju krava, laboratorijskom ispitivanju i veterinarskoj djelatnosti jer se Al Dahra u Srbiji bavi samo proizvodnjom i prodajom jabuka.

Nepokretnu imovinu PKB-a i ovisnih kompanija Al Dahra je kupila početkom listopada ove godine za 105,06 milijuna eura. Osnovnoj cijeni bit će priključena vrijednost stočnog fonda PKB-a koja se procjenjuje na 17 milijuna eura.

Al Dahra je najavila kako će u sljedeće tri godine investirati 30 milijuna eura u unapređenje poslovanja PKB-a, daljnji razvoj sustava za navodnjavanje i modernizaciju kapaciteta za proizvodnju mlijeka.

Osim toga, Al Dahra planira uložiti dodatnih 15 milijuna eura u optimizaciju poslovanja PKB-a i njenih kapaciteta da bi se postigli veći prinosi i podigla kvaliteta mlijeka. Al Dahra posluje u Srbiji od 2014. kada je kupila 51 posto tvrtke Rudnap Agrar.