Dioničari Atlantic grupe na glavnoj će skupštini, koja je sazvana za 20. lipnja, odlučivati o prijedlogu da se dioničarima za dividendu isplati nešto više od 30 milijuna kuna, odnosno 9 kuna po dionici.

Dividenda će se isplatiti dioničarima koji su na dan održavanja glavne skupštine, tj. 20. lipnja ove godine, evidentirani kao dioničari u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva.

Prošlu je poslovnu godinu Atlantic grupa ostvarila neto konsolidiranu dobit nakon manjinskih udjela u iznosu od 55,2 milijuna kuna, dok je matična kompanija, Atlantic grupa d.d., ostvarila neto gubitak u iznosu od 11,9 milijuna kuna. Taj će se gubitak, kako se najavljuje, također pokriti iz dijela zadržane dobiti iz poslovne 2010. godine.

Skupštini je predloženo i da dopuni Statut kompanije novim djelatnostima, a koje se odnose i na homeopatiju i medicinske proizvode te prehrambene proizvode.

Tako bi se u djelatnosti Atlantic grupe uvrstili i ispitivanje, proizvodnja i promet homeopatskog proizvoda, kao i proizvodnja prehrambenih proizvoda i dodataka prehrani, proizvodnja te promet na veliko i na malo, kao i uvoz i izvoz medicinskih proizvoda, a dodale bi se i djelatnosti provjere kakvoće lijeka i homeopatskog proizvoda te posredovanja vezano uz klinička ispitivanja.

Prema podacima Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, Emil Tedeschi u Atlantic grupi ima 50,20 posto dionica, Raiffeisen obvezni mirovinski fond 9,69 posto, PBZ ima 9,12 posto dionica, Europska banka za obnovu i razvoj 8,53 posto, Lada Tedeschi Fiorio 5,79 posto, AZ obvezni mirovinski fond 4,26 posto, PBZ CO obvezni mirovinski fond 1,36 posto, itd. (HRT)