Od osnutka 2001. godine do danas Naše klasje je izraslo u najvećeg proizvođača svježe tjestenine u Hrvatskoj. Naš brend svježe tjestenine Aurelia kontinuirano raste, kako u ponudi okusa, tako i u prodaji. Prvih nekoliko godina surađivali smo s Dukatom pri čemu se Naše klasje bavilo razvojem, nabavom i proizvodnjom, a Dukat prodajom, distribucijom i promocijom. Uspjeh je bio velik, a suradnju malog i velikog poduzetnika u Našem klasju držimo vrlo značajnim jer takva suradnja malom poduzetniku olakšava ono najkritičnije – prodaju, a velikom povećava fleksibilnost, kaže vlasnik i direktor tvrtke Naše klasje Zoran Šimunić.

Po završetku suradnje s Dukatom 2010. godine na tržište smo izašli s vlastitim brendom Aurelia. U Našem klasju vjerujemo u vrijednost znanja i novih tehnologija te smo odabrali avangardnu tehnologiju i na tržištu nastupili s kvalitetnijim i ukusnijim proizvodima od tadašnje konkurencije. U početku smo imali četiri vrste tortellona, ali asortiman smo širili pa danas u portfelju imamo više od 30 proizvoda (SKU).

Investicije i izvoz
U listopadu prošle godine otvorili smo novi proizvodni pogon pored Zaprešića vrijedan 38 milijuna kuna, a ostvarili smo i pravo na 5 milijuna kuna sufinanciranja kroz EU fond.

S izvozom smo krenuli još 2006. godine, a posljednjih 7-8 godina imamo stabilan udio od 40% prometa na inozemnim tržištima. Prisutni smo na 10 tržišta, a dvije trećine naše realizacije odnosi se na zemlje EU-a, te imamo za cilj da Aurelia postane relevantan brend svježe tjestenine u srednjoj Europi.

Nove izazove donosi i online prodaja. Aurelia je svježa tjestenina te se čuva, prodaje i dostavlja u hladnom lancu na temperaturama od 4-8°C. S obzirom na to da se na tržištu još ne nudi paketna dostava u hladnom režimu ne možemo otvoriti vlastitu online prodajnu platformu, no uvjereni smo da će netko od logističara uočiti ovu priliku i ponuditi uslugu koja nedostaje na tržištu. Tjesteninu Aurelia za sada se može online naručiti na Konzum internet trgovini, a u potrazi smo za još nekim novim igračima u tom prodajnom kanalu.

Zaštita okoliša je prioritet
Od osnutka tvrtke Naše klasje posebno pazimo na zaštitu okoliša. U projektiranju nove tvornice to je bio neizostavan kriterij pa je ugrađen rashladni sustav koji ne koristi freonske plinove koji štetno djeluju na ozonski omotač. Toplinsku energiju oslobođenu hlađenjem recirkulacijom koristimo za grijanje i pripremu pare. Osim toga, koristimo sredstva za pranje koja se lako i brzo razgrađuju, a otpadne vode pročišćavaju se bio-filterom. Na krovu nove tvornice namjeravamo izgraditi fotonaponsku elektranu.

Jedina tjestenina od baranjske durum pšenice
Svatko tko je probao kvalitetnu svježu tjesteninu, bila ona rezana ili punjena, shvatio je koliko se razlikuje od suhe tjestenine. Kategorija svježe tjestenine raste ako je u ponudi visoka kvaliteta. Aurelia svježa tjestenina autentični je hrvatski proizvod, iako nose talijanske nazive koji su uobičajeni i prepoznatljivi na svim tržištima.

Uz već dobro poznate raviole, tortellone raznih okusa te špagete, tagliatelle i fettuccine, Aurelia odnedavno nudi i tradicionalne hrvatske tjestenine kao što su korčulanski (žrnovski) makaruni, istarski fuži, pljukanci i šurlice koje za sada možete kupiti na Aurelia prodajnim mjestima na tržnicama Dolac Zagreb i Rijeka, a sve ostale okuse možete pronaći u hladnjacima svih većih trgovačkih lanaca.

Naše klasje sve sirovine i repromaterijale nastoji nabavljati od hrvatskih dobavljača. Dugo godina smetala nas je činjenica da, pored žitnice u Slavoniji i Baranji, Hrvatska nema registrirane sorte pa time niti proizvodnju tvrde (durum) pšenice od koje se proizvodi kvalitetna tjestenina. Ulaskom u EU sve europske sorte automatizmom su postale registrirane i u Hrvatskoj i Naše klasje je potaknulo proizvodnju durum pšenice u Baranji pa danas možemo s ponosom istaknuti da je Aurelia jedina tjestenina proizvedena od baranjske durum pšenice.

Naše klasje d.o.o.
Matije Gupca 37, 10295 Kupljenovo, Hrvatska
Tel: +385 1 3040 255
Fax: +385 1 3040 256
e-mail: nase.klasje@naseklasje.hr
Web: www.naseklasje.hr