Badel 1862 postao je ekskluzivni distributer za Hrvatsku švicarskog proizvođača alkoholnih pića Underberg AG, priopćeno je iz tvrtke.

Prema potpisanom ugovoru, Badel osigurava Underbergu svoju razgranatu distributivnu mrežu, a distribucijom Underbergova asortimana proširuje i svoj asortiman pića specifičnim svjetski poznatim proizvodima koji nisu konkurenciju postojećem asortimanu.

Osim njihova najpoznatijeg brenda Underberg napravljenog od aromatičnih biljaka iz 43 zemlje, Badel 1862 distribuirat će i Pitu, brazilsko jako alkoholno piće koje se koje se destilira od soka ručno ubrane svježe šećerne trske.

Underberg AG tvrtka je s tradicijom duljom od 165 godina. Osnovao ju je 1846. godine Hubert Underberg, a danas je u vlasništvu već pete generacije ove obitelji.

Badel 1862 distribuirat će Underberg, njihov najpoznatiji brend, koji je napravljen od odabranih prirodnih i aromatičnih biljki, ali i Pitú, brazilsko jako alkoholno piće koje se koje se destilira od soka ručno ubrane svježe šećerne trske.

Underberg, piće koje se puni u karakteristične bočice, omotane u slamnati papir, svjetski je poznati digestiv. Točan broj i identitet bilja od kojih se Underberg dobiva dobro je čuvana tajna, ali se zna da potječu iz 43 države. Underberg je proizvod iznimne kvalitete i digestivnih učinka.

Pitú je zemlja podrijetla Brazil, iz sunčane pokrajine Pernambuco. Pitú predstavlja brazilski način života. Sa znakom crvenog Pitúa na etiketi (kojega neki zovu jastogom), Pitú je najprepoznatljiviji brend Cachaçe na svijetu. Napravljen je od svježe odrezane šećerne trske koja je poznata po kvaliteti i izvrsno se miješa sa svježim voćem i sokom.

Pitú se koristi za Pitúrinhu, poznato kao premium Caipirinha s Pitúom što je  nacionalni koktel u Brazilu. Cachaçe je, inače, treće najprodavanije alkoholno piće u svijetu.