Badel 1862: Spremna prodaja Kalničkih voda Atlantic grupi

Badel novcem od ove transakcije neće moći pokriti dugove i troškove ulaganja u Kalničke vode, ali barem neće trpjeti daljnje gubitke, rekla je predsjednica Uprave Zvjezdana Blažić

Badel 1862 i Atlantic grupa još ovaj tjedan bi mogli potpisati ugovor o prodaji Kalničkih voda, što je Nadzorni odbor Badela već odobrio, najavila je u ponedjeljak na susretu s novinarima predsjednica Uprave Badel 1862 Zvjezdana Blažić.

“Nakon oko tri mjeseca pregovora s Atlantic grupom čija je ponuda bila najbolja, postigli smo dogovor i usuglasili konačni prijedlog ugovora. Problem su bile obveze Badela prema Kapitalnom fondu iz 2004. godine, odnosno kompliciran model ulaska fonda u vlasničku strukturu Kalničkih voda. Iako je prijedlog ugovora usuglašen, u transakciji tri strane, pa je uvijek moguće da jedna ne bude zadovoljna, odnosno da će biti potrebni aneksi”, pojasnila je Blažić.

Ona je također priznala da Badel novcem od ove transakcije, čije detalje zasad nije mogla otkriti, neće moći pokriti dugove i troškove ulaganja u Kalničke vode, ali barem neće trpjeti daljnje gubitke.

“Kalničke vode vrlo negativno posluju i to pitanje treba što prije riješiti. No, jasno je da u današnjim uvjetima nije dobro bilo što prodavati”, priznala je Blažić. (Bankamagazin)