Lada Tedeschi Fiorio iz Nadzornog odbora prelazi u Upravu Atlantic Grupe

S 1. listopada 2019. Uprava Atlantic Grupe proširit će se na šest članova te će ju činiti predsjednik Uprave Emil Tedeschi i članovi Neven Vranković, Zoran Stanković, Lada Tedeschi Fiorio, Srećko Nakić i Enzo Smrekar

Ladi Tedeschi Fiorio s 30. rujna ove godine prestaje mandat u Nadzornom odboru Atlantic Grupe, priopćeno je iz kompanije. Nadzorni odbor je također donio odluku o imenovanju tri nova člana Uprave. S 1. listopada 2019. Uprava Atlantic Grupe proširit će se tako na šest članova te će ju činiti predsjednik Uprave Emil Tedeschi i članovi Neven Vranković, Zoran Stanković, Lada Tedeschi Fiorio, Srećko Nakić i Enzo Smrekar. Osnaživanje Uprave logičan je nastavak procesa definiranja korporativne strategije i prioriteta u daljnjem razvoju kompanije, započetog u veljači prošle godine.

“Kroz reviziju ukupne poslovne prakse te definiranje strategije i korporativnih prioriteta identificirana su područja koja predstavljaju temelj transformacije za budućnost i ključne zamašnjake rasta, a kojima se prilagođava ukupna organizacija počevši s organizacijom Uprave. Ključna područja čine razvoj distribucije, fokusirana međunarodna ekspanzija portfelja Atlantic Grupe te spajanja i preuzimanja. Lada Tedeschi Fiorio, dosadašnja potpredsjednica Nadzornog odbora, zbog preuzimanja nove dužnosti koja je nespojiva s članstvom u Nadzornom odboru kompanije napušta NO te će kao članica Uprave imati nadležnost za poslovni razvoj i strategiju. Srećko Nakić će kao novi član Uprave voditi brigu o ukupnoj distribuciji, a Enzo Smrekar će imati odgovornost za upravljanje brendovima Argeta i Donat Mg koji imaju najveći internacionalni potencijal unutar portfelja Atlantic Grupe”, dodaje se u priopćenju kompanije.

Također, Nadzorni odbor je na sjednici donio i prijedlog Odluke za izbor Monike Schultze za novog člana Nadzornog odbora Društva koja će se uputiti Glavnoj skupštini na usvajanje. Monika Schulze globalna je voditeljica korisničkog i digitalnog iskustva u kompaniji Zurich Insurance Group. Sa širokim iskustvom u industriji osiguranja i robe široke potrošnje uspješno je tijekom 30 godina obavljala poslove na višim izvršnim pozicijama u različitim zemljama. Među ostalim, bila je potpredsjednica za razvoj robnih marki za Europu u Unileveru, te je imala i vlastitu tvrtku za strateško savjetovanje. U 2018. godini Martech je Moniku naveo kao jednu od “Top 12 žena u tehnologiji koje treba pratiti na Twitteru”, a godinu ranije Forbes ju je prepoznao kao “jednog od najutjecajnijih marketinških direktora na svijetu”. Na temelju zapaženih postignuća AdAge ju je nominirao za titulu “Woman to Watch Europe 2017”.

Glavna skupština Društva zakazat će se za 17. listopada 2019. Poziv za Glavnu skupštinu s prijedlozima odluka koje se predlažu radi usvajanja objavit će se javnosti u rokovima i na način određen zakonskim propisima. Osim toga, s 1. listopada Siniša Petrović preuzima funkciju zamjenika predsjednika Nadzornog odbora, a predsjednik NO-a Zdenko Adrović će preuzeti i mjesto člana Komisije za reviziju, zaključuje se u priopćenju Atlantic Grupe.

Prethodni članakPaštete: Dobre gastronomske sklonosti
Sljedeći članakDobavljači vjeruju u dogovor s Fortenovom oko isplate graničnog duga