BASF otvara prijave za financiranje startupova i inovatorskih rješenja

BASF Innovation Hub namijenjen je startupovima i inovatorima koji se bave čistom energijom, održivom poljoprivredom i kružnom ekonomijom

Europski lider u istraživanju i razvoju te najveća svjetska kemijska kompanija BASF pokreće projekt BASF Innovation Hub koji će okupiti startupove i inovatore u 11 zemalja srednje i južne Europe među kojima je i Hrvatska. Ove godine natjecanje je usredotočeno na rješenja koja izravno ili neizravno doprinose stupovima Zelenog plana – čista energija, održiva poljoprivreda i kružna ekonomija.

“Štetni utjecaji na okoliš i klimatske promjene tijekom proteklih desetljeća postali su zastrašujući izazov za cijeli svijet. To je pokrenulo europske zemlje da postave cilj i postanu prvi klimatski neutralan blok zemalja. Između ostalog, Europska komisija donijela je Zeleni plan kao skup mjera za postizanje održive ekonomije, a naša je dužnost podržati rješenja koja će to omogućiti. Natječaj Innovation Hub samo je jedan od načina da podržimo Zeleni plan”, rekao je Simon Franko, glavni direktor tvrtke BASF za Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu te Sloveniju.

Prijave za BASF Innovation Hub počinju danas i traju do 15. rujna u ponoć. U prvom krugu natjecanja žiri će odabrati najbolju ideju u Hrvatskoj. U studenom će pobjednička ideja biti predstavljena na velikom finalu BASF-ovog Innovation Huba, zajedno s najuspješnijim rješenjima iz ostalih zemalja.

Pobjednik lokalnog natjecanja bit će nagrađen s 2.500 eura, a najbolja ideja regionalnog kruga nagrađuje se s 5.000 eura.

Mogućnost dobivanja financijske potpore osigurat će se inovatorima i startup timovima do pet članova, a osnovni uvjet za sudjelovanje je da primijenjena ideja izravno ili neizravno doprinosi stvaranju rješenja za čistu, pouzdanu i pristupačnu energiju, rješenja za održivu poljoprivredu i rješenja koja omogućuju prelazak na kružnu ekonomiju.

Simon Franko podsjeća da je nedostatak financijskih sredstava često glavni razlog zašto se pojedine ideje nikad ne ostvare i ističe da BASF želi dati makar malu priliku startupovima i inovatorima: “Postulati Zelenog plana prilično su široki pa vjerujemo da će brojni inovatori prepoznati kako se upravo njihova ideja podudara s ciljevima natječaja. Bilo da se radi o izolatorima za povećanje energetske učinkovitosti, aplikacijama koje će optimizirati upotrebu vode tijekom navodnjavanja usjeva ili električne energije u kućama ili stanovima, modernim rješenjima za smanjenje plastičnog otpada ili potpuno novom, revolucionarnom rješenju, BASF će pružiti financijsku pomoć za potporu razvoje najbolje ideje”, istaknuo je Simon Franko.

Dodatne informacije o natječaju, uvjetima i načinu prijave dostupni su na web stranici join-innovationhub.com.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakLidl otvara trgovine u osam gradova Makedonije
Sljedeći članakŠto nas očekuje na europskom putu k oporavku?