beiersdorf-nivea-proizvodnja-ftdNjemački proizvođač proizvoda za osobnu njegu Beiersdorf u četvrtak je izvijestio da mu je dobit nakon oporezivanja u prvih šest ovogodišnjih mjeseci blago smanjena na godišnjoj razini te je iznosila 248 milijuna eura.

U prvom polugodištu prošle godine bila je u visini 258 milijuna eura, navodi se u današnjem priopćenju te kompanije.

Nakon što se isključe posebni čimbenici, dobit nakon oporezivanja u prvom je polugodištu ove godine blago uvećana u odnosu na lani, i to za 2 milijuna eura, na 258 milijunara.

EBIT marža uvećana je na 12,7 posto, s 12 posto u istom razdoblje godine ranije. Kao glavni razlog toga povećanja u tvrtki navode pozitivna kretanja njihova poslovanja na tržištima u nastajanju.

Prihodi Beiersdorfa u prvom polugodištu 2012. godine uvećani su 5,5 posto, na 3,06 milijardi eura, dok je organska prodaja na razini grupe porasla 2,6 posto, objavio je nadalje taj proizvođač niza poznatih proizvoda za osobnu njegu, uključujući one brenda Nivea.

Također, Beiersdorf je poboljšao prognoze dobiti za 2012. godinu temeljem pozitivnih kretanja na tržištima u nastajanju, koja su nadoknadila 4-postotni pad prihoda u tvrtkinom glavnom odjelu potrošačkih proizvoda u zapadnoj Europi.

Za ovu godinu potvrdio je raniju prognozu rasta prihoda grupe od tri posto, no prognozira nešto veću operativnu maržu i to u visini oko 12 posto, nasuprot ranije očekivanog raspona od 11 do 12 posto. (H)