badel-1862-vlaska-midiTvrtka Badel 1862 smanjila je polugodišnji gubitak za 70,7 posto u odnosu na prvo polugodište prošle godine te je iznosio 11 milijuna kuna, pokazuju podaci iz financijskog izvješća Badela objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupne prihode Badel 1862 povećao je u prvom polugodištu na godišnjoj razini za 21 posto, na 167,4 milijuna kuna, pri čemu prihode od prodaje za 20 posto, na 160 milijuna kuna.

Pritom su prihodi na domaćem tržištu rasli za 29 posto, a na stranom za pet posto.

Osobito dobri rezultati postignuti su u prodaji jakih alkoholnih pića i gaziranih bezalkoholnih pića, s rastom od 125 posto, a prodaja vina na domaćem tržištu kreće se na razini prošle godine, dok je u izvozu postignut rast od pet posto, kaže se u izvješću.

Ukupni rashodi Badela 1862 u prvom polugodištu, od 178,4 milijuna kuna, bili su približno jednaki rashodima u prvom lanjskom polugodištu.

U izvještaju se napominje kako se restrukturiranje, osim na prihode, pozitivno odrazilo na troškove poslovanja gdje se naročito ističe smanjenje troškova logistike i troškova osoblja koji su smanjeni gotovo 30 posto. (H)