Prema istraživanjima Best Buy Award provedenima u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Sloveniji te Hrvatskoj, Podravka je prehrambeni brend s najvećim brojem osvojenih prvih pozicija u svim ispitanim zemljama regije.

Riječ je o istraživanju koje provodi tvrtka Icertias a ima za cilj utvrditi koji proizvodi nude najbolji omjer cijene i kvalitete prema mišljenju potrošača.

Istraživanja Best Buy Award provedena za razdoblja 2013/2014 te 2014/2015 pokazuju kako potrošači u regiji, ako je suditi prema broju osvojenih prvih mjesta u različitim istraženim kategorijama, najviše cijene prehrambene proizvode brenda Podravka koji su izbor br.1 potrošača Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije te Hrvatske, kao najbolji odnos cijene i kvalitete u brojnim Best Buy Award kategorijama, navode iz Icertiasa.

Dodaju kako niti jedan drugi prehrambeni brend, bilo hrvatski, regionalni ili međunarodni, nije uspio ostvariti prva mjesta u tzv. Adriatic regiji (najveći broj glasova ispitanika na ispitanim tržištima bivše Jugoslavije) u tolikom broju različitih kategorija tijekom najnovijih Best Buy Award istraživanja kao brend Podravka.

Osim prvotne pozicije prema glasovima potrošača, Podravka proizvodi često su visoko pozicionirani i na drugo ili treće mjesto u istraženim kategorijama. Osvojeni glasovi ukazuju da su Podravka proizvodi potrošačima u regiji cjenovno pristupačni, a kvalitetom na visokom nivou.

Na hrvatskom tržištu Podravka je pobijedila u 12 prehrambenih kategorija: džem, gotovi umaci, brašno, juha iz vrećica, senf, konzervirano povrće, kompoti, Lino Lada slatki namaz,Dolcela prašak za pecivo i vanilin šećer, Kviki slani snack štapići te  Vegeta dodaci jelima.

Best Buy Award istraživanja provedena u zemljama regije za razdoblje 2013/2014 pokazuju da su odabir potrošača Br.1 u Bosni i Hercegovini Podravka konzervirano povrće, kompoti  i gotova jela u konzervi, Vegeta dodatak jelima, Dolcela puding u prahu te Eva riblje konzerve. Potrošačima Srbije Podravka kiseli krastavci i ajvar su izbor Br.1 u pogledu najpovoljnije kupovine, dok je u Sloveniji to Podravka džem.

“Raduje nas što je i ovom nagradom, koja potvrđuje najbolji omjer cijene i kvalitete naših proizvoda, Podravka dodatno prepoznata i ovu godinu, i to s rezultatima na regionalnoj razini. Moram naglasiti kako smo posebno ponosni na povjerenje naših potrošača u cijeloj regiji. Već ga desetljećima gaje prema našim proizvodima, što nam je, zaista, dodatna motivacija u svim našim budućim planovima i ostvarenjima”, izjavila je povodom osvajanja ove pestižne nagrade direktorica korporativnih i marketinških komunikacija Podravke Marinka Akrap.