BiteMe Nutrition hrvatski je startup koji mijenja iskustvo sportske prehrane, a ove su godine uvršteni u izbor najboljih svjetskih brendova ISPO Brandnew koji svake godine u Münchenu proglašava ISPO, najveći i najznačajniji sajam sporta u svijetu. Ušavši među top 30 najzanimljivijih novih brendova za 2021., BiteMe se tako našao uz bok sportskih velikana kao što su Adidas, Gore-tex, Mammut, Helly Hansen i Elan.

U moru uzbudljivih koncepata iz tekstilne industrije, sportske opreme i sprava, samo jedan brend ističe se kao budući lider za sportsku hranu i prehranu i taj dolazi upravo iz Hrvatske. BiteMe, brend prirodne sportske prehrane, zaslužuje pažnju ne samo zbog svog zanimljivog imena, već i zbog inovacija na razini proizvoda koje stvaraju.

Kod većine sportskih brendova postoji svojevrstan kompromis između sportske prehrane i prirodnih sastojaka. Potrošači se suočavaju s odabirom proizvoda koji imaju funkcionalne prednosti, ali na štetu konzumiranja umjetnih dodataka, zaslađivača i kemijski obrađenih sastojaka. Učestala konzumacija takvih proizvoda predstavljaju dugoročni zdravstveni rizik. Slijedom toga, veliki dio aktivnih potrošača traži zdrave i prirodne alternative kako bi zadovoljili svoje prehrambene potrebe.

BiteMe brend rješava ove probleme nudeći prirodne linije energetskih proizvoda, što vas ostavlja bez brige i bez grižnje savjesti.

“Nakon gotovo dvije godine razvoja, stvorili smo liniju 100% prirodnih proizvoda koja zadovoljava funkcionalne kriterije sportske prehrane. Iako pretežno namijenjeni populaciji outdoor sportaša i endurance sportaša, naše sirove biopločice uključuju izvanredne okuse koji su ključna i nedostajuća karika za masovno usvajanje izvan naših ciljnih skupina. Stoga vjerujemo da je tržišni potencijal u budućnosti velik”, kaže Edo, izvršni direktor tvrtke BiteMe Nutrition.

Brend sportske prehrane s mediteranskim nasljeđem
BiteMe biopločice osvježavajuća su i jedinstvena linija od 4 ukusne energetske pločice koje su organske, veganske, sirove, bez glutena, bez laktoze i bez dodanih šećera. Iako su osnovni sastojci pločica datulje, smokve, marelice, sjemenke i orašasti plodovi, presudni sastojci za okus uključuju limunovo ulje i kardamom (Lemon Crush), kakao u prahu, cvjetove lavande (Mediterraneo), kakao u prahu, sjemenke konoplje, ekstrakt vanilije (Cacao Jazz), maslinovo ulje i sol (Salty Brunch).

Kako bi se postigla dugotrajna energija koja će zadovoljiti potrebe sportaša, BiteMe biopločice sadrže značajnu količinu nezasićenih masti u obliku orašastih plodova – badema, indijskih i brazilskih oraščića. U prosjeku, BiteMe pločice sadrže manje šećera u usporedbi s konkurencijom zbog veće količine orašastih plodova. Nadalje, prirodni šećeri u voću – fruktoza i glukoza, tvore složenu smjesu i još se uvijek pojavljuju u dovoljnim količinama (od 25 – 31%) za trenutne energetske potrebe. S dokazanom i uravnoteženom teksturom, kritičnom za treninge visokog intenziteta te nezasićenim mastima kako bi osigurali dugotrajan izvore energije, BiteMe biopločice savršeno odgovaraju za treninge koji traju nekoliko sati. Nizak glikemijski indeks i usporedno niže glikemijsko opterećenje ostavljaju sportaša zadovoljnim, ali gladnim da tjera svoje tijelo dalje.

Koncept organske prehrane
“BiteMe sirove biopločice samo su početak i naporno radimo na tome da u svoj portfelj uvrstimo nove proizvode. Dugoročno, gradimo potpuno prirodni prehrambeni koncept koji će se usvojiti u svim formatima proizvoda, uključujući pločice, prahove i tekućine – što do sada nije postigao niti jedan brend sportske prehrane. Naš je krajnji cilj upoznati aktivne pojedince i entuzijaste s prirodnom prehranom te biti podrška njihovom režimu treninga, tjelesnih aktivnosti te životnog stila općenito”, dodaje Edo.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!