cargo-partner – stručnost i savjeti u međunarodnom prijevozu kućnih ljubimaca

Jedna od specijalnosti cargo-partnera je dugogodišnje iskustvo u prijevozu životinja kojim omogućuje cjelovitu stručnost, savjete i podršku vlasnicima kućnih ljubimaca

cargo-partner d.o.o. kreira logistička rješenja s potpunom uslugom za zračni, pomorski, kamionski i željeznički transport, te skladištenje i distribuciju robe, s posebnim naglaskom na informacijske tehnologije (IT solutions) i optimizaciju supply chaina kroz korištenje SPOT platforme. Tvrtka u Hrvatskoj posluje više od 25 godina u četiri ureda u Zagrebi i Rijeci, gdje svojim klijentima iz čitavog niza industrija nudi brza i efikasna logistička rješenja.

Pet-Friendly Fowarder
Jedna od specijalnosti cargo-partnera je dugogodišnje iskustvo u prijevozu životinja kojim omogućuje cjelovitu stručnost, savjete i podršku vlasnicima kućnih ljubimaca. Čak i tijekom ograničenja zračnog putovanja posljednjih mjeseci, tvrtka uspješno organizira redovite međunarodne prijevoze kućnih ljubimaca uz najviše standarde udobnosti i sigurnosti.

Svi vlasnici kućnih ljubimaca složit će se da je velika briga kako organizirati prijevoz za svoje ljubimce prilikom putovanja ili preseljenja. Ako je odredište relativno blizu, vlasnici mogu prevesti pse, mačke ili druge male kućne ljubimce automobilom. Međutim, kada putuju zrakoplovom, za organiziranje zračnog prijevoza trebat će im pomoć stručnjaka za transport i logistiku.

cargo-partnerov specijalizirani tim za prijevoz životinja omogućuje transportna rješenja životinja i kućnih ljubimaca na bilo koje odredište u svijetu. U Hrvatskoj je cargo-partner član IPATA-e (Međunarodne udruge za kućne ljubimce i životinje) od 2018. godine, čime je postao prvi špediter – član ove organizacije u jugoistočnoj Europi.

Zoran Starčević, generalni direktor cargo-partnera u Hrvatskoj, ističe na što treba obratiti pažnju kada vlasnici žele prevesti svoje ljubimce zračnim prijevozom.

Počnite planirati rano kako biste pripremili sve dokumente
Prvi korak je osigurati dostupnost svih potrebnih dokumenata. “Naš tim za prijevoz životinja klijente savjetuje o svim dokumentima potrebnim za nesmetano putovanje, uključujući veterinarske dokumente poput putovnice za kućne ljubimce i trenutne zdravstvene potvrde. Budući da se zahtjevi i postupci razlikuju od zemlje do zemlje, preporučujemo da stupite u kontakt s našim timom najmanje 14 dana unaprijed kako biste osigurali dovoljno vremena za sve potrebne pripreme. Neke zemlje zahtijevaju test krvi za bjesnoću – ‘titar test’, koji se mora napraviti najmanje 30 dana nakon cijepljenja protiv bjesnoće”, kaže Starčević.

Precizna koordinacija kako bi se osiguralo nesmetano putovanje
Nakon potvrde rezervacije od strane aviokompanije, cargo-partner izdaje zračni tovarni list (AWB – Air waybill). To je potvrda i ugovor o prijevozu tereta ili robe, koju špediter izdaje na temelju potvrđene rezervacije svake međunarodne zrakoplovne kompanije.

Starčević potom naglašava: “cargo-partner koordinira komunikaciju s veterinarima, stanicama tranzitne i odredišne zemlje, kako bi se uvjerili da će sve uključene strane odraditi svoj posao i ujedno nadgledati ljubimca na svakom koraku. Svaki detalj je bitan, od provjere dokumentacije, potvrde bookinga od strane aviokompanije, procedure prihvata i otpreme na let, handlinga u tranzitu i na kraju prihvata na odredištu. Svi koraci pomno su praćeni od strane specijalnog tima cargo-partnera, jer dakako radi se o živim životinjama koje su prema IATA proceduri u pravilu službeno specijalna vrsta tereta – stoga je to dodatan razlog da ne smije biti nikakvog propusta.”

Kako bi još više olakšali vlasnicima ljubimaca, u cargo-partneru svojim klijentima osiguravaju transportere od partnera suradnika. Svi kavezi su u skladu s regulativama za zračni transport životinja propisanim od strane IATA-e.

Također, u ponudi imaju posebno vozilo PETMOVE kojim certificirani vozač za transport životinja preuzima psa, mačku ili drugu životinju i prevozi je do zračne luke Zagreb.

“Koristimo ga uglavnom u Hrvatskoj, ali i za isporuke u i iz susjednih zemalja poput Srbije, Slovenije ili Bosne i Hercegovine. Licencirani vozač predaje ljubimca na zagrebačkom aerodromu cargo-partner specijalnom timu koji će se pobrinuti za njegov sretan i siguran prihvat i otpremu na let”, dodaje Starčević.

Inače, Hrvatska veterinarska komora izdaje licencu koja vrijedi isključivo za vozača/pratitelja životinja u prijevozu. Za dobivanje licence potrebno je položiti stručni ispit pri Hrvatskoj veterinarskoj komori, a posao pratitelja uključuje prijevoz/pratnju životinje od vrata do vrata u skladu sa svim popisanim regulativama za siguran transport životinje.

“Kada smo se prije više od tri godine ozbiljnije posvetili prijevozu životinja nismo ni slutili da ćemo se razviti u vodećeg špeditera i prijevoznika životinja u regiji. Danas ispratimo znatan broj ljubimaca godišnje, naš tim organizira transport kućnih ljubimaca na bilo koju destinaciju u svijetu. Prevozimo sve vrsta životinja, najčešće su to psi, mačke, laboratorijske životinje (miševi), akvarijske životinje (ribice, kornjače). Svim vlasnicima koji planiraju putovanje za svoje ljubimce predlažem da ih slobodno predaju u sigurne ruke cargo-partner stručnjaka specijaliziranih za ovaj najosjetljiviji oblik transporta”, objašnjava Zoran Starčević, direktor tvrtke cargo-partner u Hrvatskoj.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakNovi okusi Dr. Oetker Super kaše
Sljedeći članakKuda ide barkod?