cargo-partner-ftd 777Logistička kompanija cargo-partner ulaže 3 milijuna eura u proširenje svog logističkog centra u Dunajska Streda (Slovačka) na više od 22.000 paletnih mjesta. Direktna veza s kontejnerskim terminalom omogućuje rampu za intermodalni prijevoz u Hamburg, Bremerhaven, Kopar i Rijeku.

Međunarodni pružatelj i davatelj logističkih usluga cargo-partner širi svoj skladišni prostor na Slovačku. Tvrtka trenutno posluje s dva moderna logistička centra u Slovačkoj: jedan u Bratislavi s kapacitetom od 14.000 paletnih mjesta, i jedan u Dunajska Streda s kapacitetom od 7.000 paletnih mjesta do danas.

U siječnju 2016., cargo-partner je počeo s drugom fazom izgradnje svog logističkog centra. Novo skladište će imati kapacitet veći od 15.000 paletnih mjesta i bit će sveukupne površine 7.200 kvadratnih metara. Izgradnja bi trebala biti gotova do kraja ljeta.

Cargo-partner logistički centar je jedini skladišni objekt u Slovačkoj koji je odmah spojen na Metrans kontejnerski terminal. Rampa ima 9 izlaza na kojima se kontejneri mogu krcati direktno na vlak. Od tamo imaju najbrži intermodalni put do luke Hamburg, Bremerhaven, Koper i Rijeka. cargo-partner planira u ovaj projekt uložiti 3 milijuna eura.