Christian Thorning, Helle Petersen i Mišel Jakšić

Svečanim rezanjem vrpce jutros je i službeno otvoreno novo skladište Carlsberg Croatia. Predsjednica Uprave Carlsberg Croatia, Helle M. Petersen, ugostila je ovom prilikom Njegovu Ekscelenciju Christiana Thorninga, veleposlanika Kraljevine Danske u Hrvatskoj i Mišela Jakšića, gradonačelnika Koprivnice.

Ukupna vrijednost ove investicije je 10,8 milijuna kuna, a najveći dio ovog iznosa odnosi se na investiciju dogradnje skladišta od gotovo 2.000 četvornih metara. Osim toga, Carlsberg Croatia uložio je značajna sredstva i u uređenje novih vanjskih manipulativnih površina od 3.500 četvornih metara.

“Uz investicije u prostor, prirodno su došle i investicije u opremu, odnosno strojeve, kako bi naši zaposlenici lakše mogli obavljati svoj posao. Nabavili smo vrijedan stroj za čišćenje i pranje, kao i četiri nova viličara opremljena po najvišim standardima kad su u pitanju sigurnost i zaštita na radu. To su viličari koji imaju klimu, sjenila za sunce, grijana i zakretna sjedala, pametne pojaseve za vezanje koji ograničavaju brzinu viličara ako sigurnosni pojas nije zavezan”, istaknuo je ovom prilikom Goran Vukelić, direktor Lanca opskrbe kupaca Carlsberg Croatia.

Investicija u novi skladišni prostor znači da će Carlsberg Croatia moći skladištiti dodatnih desetak tisuća hektolitara piva i cidera prije nego krenu na put prema krajnjim potrošačima. Naime, iz pivovare u Koprivnici Carlsberg Croatia na tržište se ne stavlja samo pivo. Već godinama je upravo Hrvatska mjesto proizvodnje za cidere koje pivovara šalje u 20-ak zemalja od Singapura do SAD-a. U Koprivnici se tako radi cjelokupna proizvodnja, od fermentacije do gotovog proizvoda, i iz pivovare Somersby cideri putuju na četiri kontinenta – Europu, Aziju, Afriku i Ameriku.

“Kao međunarodna kompanija ponosni smo na visoke međunarodne standarde prema kojima radimo, ali jednako tako djelujemo i lokalno. Zbog toga su i u ovim investicijama bile angažirane lokalne kompanije – bilo da su to bili direktno izvođači radova poput koprivničke podružnice Tehnike, bilo da su oni koristili podizvođače iz Koprivnice ili koprivničke regije2, zaključio je Vukelić.