Carlsberg je predstavio seriju revolucionarnih inovacija, uključujući novi Snap Pack, zahvaljujući kojima će se smanjiti globalni plastični otpad za više od 1.200 tona godišnje – što je ekvivalent 60 milijuna plastičnih vrećica.

Snap Pack zamjenjuje plastični omot korišten oko Carlsbergovih 6-pack limenki pionirskom tehnologijom koja lijepi limenke. Prvi put korištena u industriji piva, ova inovacija će smanjiti količinu plastike korištenu u tradicionalnim multi-packovima za do 76 posto. Nakon tri godine priprema, Snap Pack je samo jedno od Carlsbergovih rješenja za održivo pakiranje.

Druga poboljšanja uključuju:
• Prelazak na certificirane Cradle-to-Cradle srebrne tinte na etiketama na boci, koja unaprijeđuje recikliranje
• Novi sloj na povratnim staklenim bocama koji produljuje njihov životni vijek i smanjuje utjecaj na okoliš
• Nove čepove koji uklanjaju kisik kako bi okus piva učinili svježijim dulje vrijeme.

Inovacije su dio Carlsbergova programa održivosti nazvenog Zajedno prema NULA (ugljičnog otiska). Inovacije će najprije biti primijenjene na brend Carlsberg, kako bi poticale kontinuirano ponovno procjenjivanje i rafiniranje. Tvrtka je i dalje predana svom motu “Probably the Best Beer in the World” dajući potrošačima pivo izvrsnog okusa koje im istovremeno pomaže da smanje utjecaj na okoliš.

“Ovo je važan dan za Carlsberg. Snažno radimo na tome da živimo naše ciljeve održivosti i pomognemo se nositi s klimatskim promjenama. Uvijek se nastojimo poboljšati i današnje predstavljanje jasno pokazuje našu ambiciju da slijedimo put našeg osnivača prema boljem sutra. Carlsbergov Snap Pack značajno će smanjiti plastični otpad i veselimo se što ćemo potrošačima pružiti još bolje iskustvo piva s manje utjecaja na okoliš”, istaknuo je Cees ’t Hart, glavni izvršni direktor Carlsberg Grupe.

Carlsbergovi istraživački timovi radili su blisko s vanjskim partnerima da bi inovirali na način koji će značiti promjenu, kako potrošačima, tako i klimi. Kako bi ubrzao implementaciju svojih ciljeva održivosti, Carlsberg je također najavio strateško partnerstvo s Plastic Changeom, danskom organizacijom za zaštitu okoliša. Radi se o dodatnom partnerstvu, uz dugoročni dijalog s WWF-om pitanjima održivosti i njihovom utjecaju na okoliš i svjetske prirodne resurse.

Proslavljajući izlazak Snap Packa, Carlsberg je predstavio svoju jedinstvenu verziju poznatog kipa Male sirene u Kopenhagenu. Povezana ljepilom baš kao Snap Pack limenke, sirenina konstrukcija utjelovljuje Carlsbergovu namjeru da proizvodi pivo koje ne samo da ima sjajan okus, već je i bolje za okoliš. Tri metra visoka, nova instalacija okružena je sa 137 kilograma plastike – što je količina plastike koju će Carlsberg smanjiti svakog sata zahvaljujući Snap packu.