Hrvatski projekt fiskalizacije pobudio je zanimanje čeških stručnjaka jer se pokazao uspješnim, rekao je predsjednik Zastupničkog doma češkog parlamenta Jan Hamaček

Iskustvo fiskalizacije jedna je od dobrih stvari koje Češka preuzima od Hrvatske, rekao je predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko u Pragu u ponedjeljak prije skupa o porastu netrpeljivosti u Europi o čemu je rekao da odgovor nije ograničenje već obrana demokracije.

S predsjednikom Zastupničkog doma češkog parlamenta Janom Hamačekom konstatirali smo da treba nastaviti razgovore na razini skupine prijateljstva i Odbora za europske poslove kako bismo u europskim pitanjima imali usklađena stajališta, rekao je Leko uoči početka međunarodnog foruma posvećenog jačanju tolerancije, mira i suživota u Europi.

“Hrvatsko iskustvo fiskalizacije jedna je od dobrih stvari koje Češka preuzima od Hrvatske”, rekao je Leko. Hrvatski projekt fiskalizacije pobudio je zanimanje čeških stručnjaka jer se pokazao uspješnim, rekao je Hamaček u studenom za posjeta Hrvatskoj kada je naznačio da bi se u 2015. o projektu vodila javna rasprava, a sam projekt bi se pokrenuo 2016.

Na sastanku u Pragu Leko i Hamaček razgovarali su i o češkim ulaganjima u hrvatsko gospodarstvo. Osim za nekretnine, područja interesa su energetika i poljoprivreda i u tu svrhu nastavljaju se brojni i intenzivni sastanci gospodarstvenika dviju zemalja, rekao je Leko. (banka.hr / Hina)