Charles Grant Gordon, čovjek koji je svijetu predstavio single malt škotski viski, preminuo je 21. prosinca 2013. godine. Počasni doživotni predsjednik tvrtke William Grant & Sons, spretan jedriličar na moru i u poslu te otac troje djece napustio nas je nakon kratke bolesti u 86. godini života. Jučer su se velikana industrije proizvodnje viskija prisjetili kolege i poznanici na komemoraciji u New Yorku, dok će se u petak svi oni okupiti i škotskom gradu Glasgowu.

Charles Grant Gordon rođen je 1927. godine u Glasgowu, 40-ak godina nakon što je njegov otac osnovao tvrtku William Grant & Sons. Charles je već sa šest godina znao da se želi baviti proizvodnjom viskija, a to mu se ostvarilo 1953. godine kada je i službeno preuzeo vođenje obiteljske tvrtke. Nakon njegove smrti tradiciju vođenja neovisne i obiteljske destilerije nastavit će peta generacija u koju spadaju i njegova tri sina.

Charles Grant Gordon sa svojim je bratom Sandyjem od male obiteljske tvrtke stvorio jednu od vodećih tvrtki za proizvodnju škotskog viskija na svijetu. Pod robnom markom Glenfiddich prvi je na međunarodno tržište lansirao tzv. single malt škotski viski koji je izrađen od 100-postotnog ječmenog slada, koji potječe iz samo jedne destilerije i nije miješan (engl. blended), čime je otvorio put proizvodnji i prodaji ove kategorije viskija.

Svojim inovativnim pristupima, među kojima je i boca u obliku trokuta iz 1956. godine, a koja se i danas koristi za Grant’s Family Reserve viski i Glenfiddich single malt viski, potaknuo je globalni razvoj robnih marki tvrtke William Grant & Sons.

Od 1990. godine nadalje usredotočio se na proizvodnju šire palete žestokih alkoholnih pića. William Grant & Sons je između ostalog postao i proizvođač gina Hendrick’s Gin te ruma Sailor Jerry. Ove robne marke danas su vodeće u svom segmentu.

Priča Charlesa Granta Gordona je priča o predanom čovjeku koji je svoju životnu misiju pronašao u proizvodnji žestokih pića. Njegova zarazna motivacija, oduševljenje i inovativni pristupi koje je koristio u vođenju tvrtke razlozi su što je robna marka Grant’s danas primjer globalnog uspjeha male, obiteljske tvrtke iz Škotske. “Čovjeku su potrebne posebne vještine kako bi znao odabrati prikladnog distributera za svoju robnu marku”, znao je reći Charles.

G3 Spirits je počašćen što ga je William Grant & Sons odabrao za svog službenog distributera za robne marke Glenfiddich, Grant’s Hendrick’s Gin, Sailor Jerry i Tullamore Dew te slavi njegov život tako što dijeli njegovu priču u Hrvatskoj.

William Grant & Sons je neovisna destilerija u obiteljskom vlasništvu sa sjedištem u Engleskoj. Godine 1887. osnovao ju je William Grant. Danas jednu od vodećih tvrtki na globalnom tržištu premium žestokih pića vodi peta generacija obitelji Grant i proizvodi neke od vodećih škotskih viskija na svijetu. Među njima su nagrađivani single malt Glenfiddich, The Balvenie i blended viski Grant’s.

G3 Spirits je jedna od vodećih tvrtki za uvoz i distribuciju alkoholnih pića u jugoistočnoj Europi. Jedinstvena kombinacija međunarodno priznatih robnih marki s jedne strane te iskustvo, predanost i inovativnost lokalnog tima s druge strane omogućuju tvrtki uspješno poslovanje u zemljama u kojima je prisutna – uvijek primjenjujući društveno odgovorno poslovanje. Više o tvrtki možete saznati na www.g3spirits.com.

PROMO