Ledo najučinkovitiji hrvatski oglašivač

Titulu najučinkovitijeg hrvatskog oglašivača, sukladno ovih dana objavljenim rezultatima Effie indexa učinkovitosti 2014. za Hrvatsku je odnio Ledo, dok je najučinkovitijim brendom proglašen Ledonardo, objavljeno je na korporativnim stranicama tvrtke Ledo koja posluje u sastavu Agrokor koncerna.

Zapaženost i uspješnost Leda izvrsna je i na europskom nivou, gdje je u kategoriji hrane Ledonardo zauzeo visoko 6. mjesto te se našao uz bok brendovima kao što su McDonald’s, Chumak, Domino’s, Lay’s, Inox i Carambar.

Ledo kao kompanija i oglašivač, s druge je strane, u europskim okvirima zauzeo visoko 13. mjesto (iza Mondelez Internationala, Unilevera, Nestlea, McDonald’sa, ETI-a, Danonea, Ulkera, Domino’s Pizze, Frito-Laya, PrJSK Chumaka, Marsa, Migrosa i Josef Manner&Comp AG) potvrđujući i na ovaj način izvrsno poslovanje i know how svojih stručnjaka.

Provedenim analizama na 40 globalnih i nacionalnih Effie natjecanja održanih diljem svijeta u periodu od 14. lipnja 2013. do 13. lipnja 2014. godine Effie index učinkovitosti prepoznao je i rangirao najuspješnije agencije, oglašivače i brendove, odnosno one čije su marketinške aktivnosti postigle najbolje rezultate na tržištu.

Izbor domaćih agencija i oglašivača na globalnom Effie indexu učinkovitosti, podsjetimo, proveden je temeljem bodova ostvarenih na hrvatskom Effie natjecanju, koje je održano u svibnju 2014. u sklopu najvažnije marketinške manifestacije u Hrvatskoj – Dana komunikacija.

Prethodni članakSnažan pad prometa u američkoj maloprodaji u prosincu
Sljedeći članakIndustrijska proizvodnja veća za 0,2 posto i u eurozoni i u EU