coca-cola-musicPrema uglednom američkom časopisu Advertising Age Coca-Cola je Tržišni sudionik godine

Advertising Age, američki časopis specijaliziran za marketing i tržišne komunikacije, izabrao je tvrtku Coca-Cola za Tržišnog sudionika godine (Marketer of the Year). Prije samog izbora, časopis je napravio uži izbor kompanija koje su ostvarile visoke poslovne rezultate uz postizanje marketinške izvrsnosti, priopćeno je danas iz Coca-Cole.

“Usto što ima najvrjedniju tržišnu marku na svijetu, Coca-Cola i dalje postiže vrhunske poslovne rezultate, pa tako ove godine bilježi rast od 3 posto na globalnoj razini. Zaista je impresivan način na koji se ta kompanija nosi s marketinškim izazovima upravljanja, kako njezinim velikim, tako i malim tržišnim markama”, naglasila je Abbey Klaassen, glavna urednica časopisa Advertising Age.

Iz časopisa navode nekoliko značajnih uspjeha Coca-Cole, među ostalima i činjenicu kako je već dvanaestu godinu zaredom na vrhu Interbrandove ljestvice globalnih brendova.

Pored toga, ove je godine Diet Coke postala drugo najpopularnije bezalkoholno piće u SAD-u, što znači da su Coca-Colini brendovi na prvom i drugom mjestu po popularnosti.

vise-fante-vise-zabaveOsobito uspješnom pokazala se i ovogodišnja Fantina globalna kampanja “Više Fante, više zabave!”, kao i inovativna glazbena platforma Coca-Cola Music, a posebno je istaknuta nedavno najavljena akcija Arctic Home, kojom kompanija podupire nastojanja World Wildlife Funda u zaštiti prirodnih staništa polarnih medvjeda.

Ova ugledna nagrada za tržišnog sudionika godine dodjeljuje se već četrdeseti put, a naglasak je uvijek na najuspješnijim marketinškim idejama, inovacijama i promidžbenim kampanjama, zaključuje se u priopćenju.