Coca-Cola u Hrvatskoj prelazi na plastične boce s neodvojivim zatvaračima

Proizvodnja boca s novim neodvojivim zatvaračima krenula je u svibnju i obuhvaća sve Coca-Coline robne marke bezalkoholnih pića i vode na hrvatskome tržištu

Odluka je dio Coca-Coline prilagodbe diljem Europe s ciljem ispunjavanja uredba o zatvaračima na plastičnim spremnicima za napitke iz Direktive o plastici za jednokratnu uporabu koju je donijela Europska unija. Namjera je unaprijediti prikupljanje i recikliranje plastičnih zatvarača za boce zajedno s bocama i tako smanjiti količinu ambalažnoga otpada. Novi dizajn zatvarača još je jedna prekretnica na Coca-Colinu putu prema održivoj ambalaži koji je obilježen predanošću cilju da do 2030. godine prikupi i reciklira količinu boca i limenka koja odgovara onoj koju stavlja na tržište te da napreduje više i brže gdje je god to moguće kako bi se uklonio ambalažni otpad.

Proizvodnja boca s novim neodvojivim zatvaračima krenula je u svibnju i obuhvaća sve Coca-Coline robne marke bezalkoholnih pića i vode na hrvatskome tržištu.

Coca-Colini neodvojivi zatvarači inovativno su dizajnersko rješenje i važan korak u programu inovacija. Sustav otvaranja jednak je kao kod standardne boce, a novost je prsten s jednostavnom vezicom zahvaljujući kojemu zatvarač savršeno pristaje na grlo boce. Zatvarač je trajno povezan sa sigurnosnim prstenom na boci, a vezica ga nakon otvaranja boce drži u idealnome položaju i ne ometa pritom konzumiranje napitka.

“Coca-Cola dijeli posvećenost Europske unije unaprjeđivanju prikupljanja i recikliranja ambalažnoga otpada. Naš je cilj doprinijeti uklanjanju ambalažnoga otpada dok istodobno radimo na otkrivanju najodrživijih načina na koje potrošači mogu uživati u našim napitcima, a koji su dobri i za njih i za naš planet. Neodvojivi zatvarači rezultat su naše stalne predanosti inovacijama u području održive ambalaže i suradnje s našim partnerima. Prijelaz na neodvojive zatvarače iskoristit ćemo za promoviranje poruka o recikliranju i tako podržati naša nastojanja prema stopostotnom prikupljanju boca i zatvarača”, izjavila je Dora Strezova-Nikolova, glavna direktorica Coca-Cole HBC Adria.

Zatvarači su ispitani u Coca-Colinu laboratoriju za istraživanje i razvoj ambalaže u Bruxellesu kako bi se osiguralo pružanje ugodnog iskustva korištenja, uz zadržavanje praktičnosti, higijene i funkcionalnosti. Zatvarači također ispunjavanju sve zakonodavne uvjete i najstrože tehničke i sigurnosne standarde. Osim toga, dizajn zatvarača trebao bi recikliranje učiniti jednostavnijim. Naime, odsad će biti puno lakše reciklirati cjelokupnu ambalažu zajedno sa zatvaračem koji je pričvršćen za bocu. Diljem Europe provedena su opsežna istraživanja i ispitivanja među potrošačima kako bi se definiralo i razvilo odgovarajuće rješenje praćeno jasnim porukama o novome zatvaraču.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakVegeta BIO – odličan okus je nešto sasvim prirodno
Sljedeći članakTjestenina – Otvorenost za nova gastronomska rješenja