Design Bureau Izvorka Jurić prvi je predstavnik hrvatske dizajn scene pozvan da predstavi svoj način rada na First Round, prestižnoj konferenciji etabliranih svjetskih dizajnerskih studija nedavno održanoj u Amsterdamu. Dizajna identiteta proizvoda i ambalaže za Hrvatsku kovanicu novca projekt je kojim su svoj proces dizajna prezentirali globalnoj stručnoj publici. Dizajnerica Izvorka Jurić sinonim je za dizajn ambalaže i brending u Hrvatskoj kojim više od 20 godina povećava poslovnu uspješnost hrvatskih poduzetnika usmjerenih na izvoz, a zadnjih godina bilježi rast suradnji i sa stranim klijentima. Jedan od njih je i Ceru London, lanac restorana levantinske kuhinje za napola pripremljenu hranu i paket “kuhaj kod kuće”. Za vrijeme pandemije tražili su ambalažu kojom će generirati publicitet i ući u Top 10 restorana u Londonu za taj segment dostave hrane. Design Bureau Izvorka Jurić osmislio je pakiranje omotano dizajniranim maramama s uzorcima geometrijskih pločica Levanta i drugim bliskoistočnim motivima prirode i životinja – dok su za hranjive sastojke izabrali mekani spremnik izrađen od 100% bioplastike koja se može reciklirati. Zahvaljujući novom dizajnu ambalaže, Ceru London već je za mjesec dana ostvario svoj cilj u jeku pandemije dok su mnogi restorani propadali.

Pored Izvorke Jurić na First Round u Amsterdamu, svoje projekte prezentirali su respektabilni europski studiji poput Dumbar, Thonik, D8, Lava, Beau Colin, Giada Tamborrino, Tarek Atrissi Design, Bedow, Kokoro & Moi, Bond i Eduardo Aires.

Uspješnost dizajna Design Bureau Izvorka Jurić redovito je nagrađivan vrhunskim međunarodnim nagradama za dizajn, a objavljivan je u selektivnim stručnim časopisima poput američkog The Dieline i Print – koji je prošle godine napisao članak o dizajnu kataloga ovog studija za hrvatsku Prostoriju.

Brachia, Lintar, Croatia in a Box, Bite Art, Uje, Aspect, Rustican, Nutris, Plasinia, Draco i Omnivia – samo su neki od brendova čiju je vizualnu komunikaciju dizajnirao Design Bureau Izvorka Jurić.

Dizajnom rješavamo poslovne probleme klijenata
“Biti jedini iz Hrvatske koji zajedno s drugim respektabilnim europskim dizajn-studijima prezentira svoj način rada, veliko je priznanje za nas. Konferencija First Round održana je u spektakularnoj arhitekturi amsterdamskog Muzeja filma, a organizira ga UnderConsideration, poznati američki dizajn studio koji vodi nekoliko popularnih dizajn-blogova s višemilijunskim pregledima, među kojima je najpoznatiji Brand New. Ovaj nastup u skladu je s rastućom tendencijom zanimanja za rad mojeg dizajn studija od strane klijenata iz Zapadne Europe koji nam pristupaju zbog kvalitete dizajna. Tako smo realizirali rebrending za globalnu nizozemsku kompaniju – Planture – od nove brend arhitekture, imenovanje kompanije i njezinih sastrinskih tvrki, vizualnog identiteta te osmišljavanja novog brenda proizvoda, Next Level Naturals. Klijenti koji nas kontaktiraju svjesni su da brendiranje proizvoda i dizajn ambalaže nije samo estetska kategorija, već da se radi o osmišljenoj strategiji kojom rješavamo probleme i ciljeve brenda ili tvrtke. Danas je nemoguće istaknuti se na tržištu bez dobro osmišljenog brendinga, a mi svojim dizajnom upravo pomažemo malim i srednjim poduzetnicima da ostvare vidljivost i prednost u žestokoj konkurenciji s velikim tvrtkama. Na tom tragu upravo razvijamo brending i dizajn boce za novi hrvatski gin koji dolazi iz Splita, a u procesu je i vrlo uzbudljiv i poseban projekt za Hrvatsku kovanicu novca”, objašnjava Izvorka Jurić, kreativna direktorica studija Design Bureau Izvorka Jurić.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!